Meer Nederlanders naar Tsjechië

Vakantie 26 nov 2014
Meer Nederlanders naar Tsjechië

Tsjechië heeft in het afgelopen kwartaal 7,3 % meer Nederlandse toeristen mogen ontvangen dan een jaar daarvoor. Dat blijkt uit de statistieken die het Tsjechische verkeersbureau vandaag beschikbaar stelde. In totaal zijn er 86.618 Nederlanders in het 3e kwartaal 2014 naar Tsjechië afgereisd. 

Toerisme in geheel toegenomen

Het toerisme naar Tsjechië is in zijn geheel toegenomen. De totale groei bedroeg 4,2% als je het derde kwartaal van 2014 vergelijkt met hetzelfde kwartaal in 2013. Nederland scoort wat betreft groei dus bovengemiddeld. Het totale aandeel van Nederlanders binnen het toerisme in Tsjechië is vrij bescheiden. Het marktaandeel van de Nederlanders bedroeg 3,3%. Als je kijkt naar het aantal overnachtingen dan scoort Nederland hoger: hierin is het marktaandeel 4,3%. Nederlanders waren goed voor 305.503 overnachtingen op een totaal van ruim zeven miljoen overnachtingen door buitenlandse gasten.

Duitsland levert het meeste toeristen: maar liefst 452.077 toeristen. Hiermee hebben onze oosterburen een marktaandeel van 17,4%. Opvallend is dat de Belgen juist minder naar Tsjechië reisden. Hun aantal daalde met 3,8% naar 33.088 toeristen.

Praag het populairste

De regio Praag was in het 3e kwartaal van 2014 veruit het populairste. Maar liefst 63,7% van de toeristen is naar Praag gereisd. Het aandeel in de hotelovernachtingen lag iets lager: 59,2%. Andere populaire regio’s waren Zuid-Moravië, Zuid-Bohemen (o.a. Lipno) en Karlovy Vary, waar je veel kuuroorden vindt.

 

← Vakantie met vertrouwde merken Hygiëne in een vakantiehuisje →

Dit artikel is geschreven door

Patrick van Zundert
Patrick van Zundert

Halverwege de jaren negentig ben ik begonnen met intensief reizen. Eerst als zakenreiziger, later steeds meer met het doel om over reizen op internet te publiceren. Deze uit de hand gelopen hobby heeft ervoor gezorgd dat ik een redelijk deel van het jaar op pad ben. Inmiddels heb ik ongeveer zestig landen bezocht en schrijf ik op verschillende reis- en bestemmingsgerelateerde websites zoals VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam