Luchthaven Düsseldorf steeds populairder

Vliegen 19 jan 2010
Luchthaven Düsseldorf steeds populairder

De internationale luchthaven van Düsseldorf wordt steeds populairder. Het zijn vooral de Nederlanders die dit moderne vliegveld steeds beter weten te vinden en ontdekken wat de voordelen van dit vliegveld zijn. Allereerst is de keuze aan vliegtickets naar populaire vakantiebestemmingen veel groter dan vanuit Nederland. Dat geeft veel meer vrijheid wat betreft de vluchtdagen en vertrektijden. De grotere concurrentie zorgt ook voor betere prijzen, waardoor de kans op een goedkoop ticket naar Kreta of Tenerife hier een stuk groter is dan wanneer je je opties beperkt tot Nederlandse luchthavens.  Regelmatig gebeurt het dat Air Berlin en Condor je voor de helft naar de Griekse of Spaanse zon kunnen brengen dan bijvoorbeeld Transavia of ArkeFly.

Naar de luchthaven

Met de eigen auto naar de luchthaven van Düsseldorf is voor een redelijk deel van de Nederlanders een stuk beter dan naar Schiphol. Allereerst is de Randstad overdag vaak één groot verkeersinfarct waardoor met de auto naar het vliegveld reizen stressvol is. Door ernstige files kun je zelfs je vliegtuig missen. Die kans is een stuk kleiner op de routes naar Düsseldorf. Eenmaal aangekomen op het vliegveld is ook het parkeren een verademing, want de prijzen liggen hier niet zo achterlijk hoog zoals de parkeertarieven op Schiphol. Wie lang parkeert in de overdekte parkeergarages van Düsseldorf is zelfs minder kwijt dan het parkeren op een onoverdekt parkeerterrein bij Schiphol.

Groei

Dat Nederlanders de luchthaven van Düsseldorf goed weten te vinden is te zien aan de groei die het vliegveld in 2009 realiseerde. Waar het in de hele luchtvaartbranche kommer en kwel was registreerde Düsseldorf met 1,2 miljoen Nederlandse passagiers zelfs een groei van tien procent ten opzichte van 2008. Voor 2010 zijn er wederom positieve signalen en gezien de prijzen van de vliegtickets die je op sommige bestemmingen moet betalen als je vanuit Amsterdam vliegt zou dit inderdaad weer een mooi jaar voor de Duitsers kunnen worden.

← KLM raakt gevoelig punt Overmacht vertragingen →

Dit artikel is geschreven door

Eva de Ridder
Eva de Ridder

Eva de Ridder is een reiziger in hart en nieren. Al sinds haar zeventiende heeft ze de hele wereld over gezworven. De bedoeling was om na het afronden van haar VWO-opleiding een jaar te gebruiken om rond te reizen. Uiteindelijk heeft ze in drie jaar tijd meer dan vijftig landen bezocht om uiteindelijk zich te gaan nestelen in Nederland. Eva werkt part-time bij Klimaatinfo.nl en schrijft voor verschillende blogs en reissites. Nog steeds reist Eva minstens enkele maanden per jaar.

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam