Laat Italiaanse olijfstekjes in Italië!

Overig 17 jun 2016
Laat Italiaanse olijfstekjes in Italië!

Het is voor sommige mensen aantrekkelijk om een olijfstekje mee te nemen van vakantie en die vervolgens thuis te planten. Dat lijkt onschuldig, maar is het tegenwoordig niet. In Italië heerst de olijfpest. De xylella fastidiosa-bacterie heeft er in Italië al voor gezorgd dat er bijna drieduizend vierkante kilometer aan olijfboomgaarden vernietigd zijn. Indien deze ziekte door de stekjes meegenomen wordt naar Nederland dan kunnen de gevolgen desastreus zijn. De Land- en Tuinbouworganisatie (LTO) roept daarom toeristen op om absoluut geen olijfstekjes mee te nemen vanaf een Italiaans vakantieadres.

Wie een olijfboom in zijn/of haar tuin wil hebben die doet er daarom verstandig aan om gewoon een boompje bij een tuincentrum of kwekerij in Nederland te kopen.

 

← Steeds meer mogelijkheden om te parkeren op Schiphol Geen zika-virus in Peru →

Dit artikel is geschreven door

Patrick van Zundert
Patrick van Zundert

Halverwege de jaren negentig ben ik begonnen met intensief reizen. Eerst als zakenreiziger, later steeds meer met het doel om over reizen op internet te publiceren. Deze uit de hand gelopen hobby heeft ervoor gezorgd dat ik een redelijk deel van het jaar op pad ben. Inmiddels heb ik ongeveer zestig landen bezocht en schrijf ik op verschillende reis- en bestemmingsgerelateerde websites zoals VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam