Kroatië steeds geliefder onder kampeerders

Bestemmingen 21 nov 2019
Kroatië steeds geliefder onder kampeerders

Dat Kroatië de afgelopen jaren een enorme opmars heeft gehad als toeristische bestemming is inmiddels bij een groot publiek bekend. De wereld heeft mede onder invloed van de media ontdekt wat voor geweldig land Kroatië is. Denk aan bloggers die dolenthousiast reportages publiceren waarin ze in woord en beeld proberen over te brengen hoe mooi Kroatië, reisprogramma’s die de schoonheid veelzijdigheid van Kroatië belichten en natuurlijk de invloed van een televisieserie zoals Game of Thrones die er voor gezorgd heeft dat de stad Dubrovnik inmiddels bedolven wordt onder toeristen die willen zien waar de scenes uit deze hitserie opgenomen zijn.

Na jarenlang steevast naar de camping in Frankrijk, Duitsland, Italië of België gegaan te zijn zoekt ook de Nederlandse kampeerder steeds vaker andere bestemmingen op. Een land als Kroatië komt dan al snel in het vizier. Dankzij de prachtige natuur, de mooie kusten en voor velen ook nog een beetje het onbekende is Kroatië een leuk alternatief voor bestemmingen waar men voorheen jarenlang kwam.

Een populaire gebied onder kampeerders is Istrië. Dit schiereiland ligt in het noordwesten van Kroatië en is daardoor het gemakkelijkst bereikbaar over de weg. De afstand vanuit Utrecht is ongeveer 1350 kilometer. Dat is ongeveer net zo ver als de afstand tot de Italiaanse regio Toscane of de Spaanse Costa Brava. Het campingaanbod in Istrië geeft zich de afgelopen jaren flink aangepast aan de wensen van de hedendaagse kampeerder.  Vooral familiecampings zoals Camping Bijela Uvala en Park Umag zijn erg populair onder de Nederlandse toeristen.

Wie in Istrië vakantie viert die heeft voldoende opties voor uitstapjes. Onze favoriet is het stadje Rovinj dat een sprookjesachtige sfeer uitstraalt. De zuidelijker gelegen stad Pula is ook het bezoeken waard. Een must-see in Pula is het oude Romeinse amfitheater. De Baredine grot is een andere hotspot in Istrië die druk bezocht wordt.

← Toenemende belangstelling Bonaire door de Scheetjes Kreta-boekingen komen vroeg op gang →

Dit artikel is geschreven door

Patrick van Zundert
Patrick van Zundert

Halverwege de jaren negentig ben ik begonnen met intensief reizen. Eerst als zakenreiziger, later steeds meer met het doel om over reizen op internet te publiceren. Deze uit de hand gelopen hobby heeft ervoor gezorgd dat ik een redelijk deel van het jaar op pad ben. Inmiddels heb ik ongeveer zestig landen bezocht en schrijf ik op verschillende reis- en bestemmingsgerelateerde websites zoals VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam