Kreta-boekingen komen vroeg op gang

Bestemmingen 19 nov 2019
Kreta-boekingen komen vroeg op gang

Het lijkt erop dat het zomerseizoen 2020 succesvol gaat zijn voor het Griekse eiland Kreta. De redactie van VakantieNieuws.nl werd getipt door de site Klimaatinfo.nl dat er de afgelopen weken opvallend veel verkeer is op de klimaatpagina’s van Kreta en de individuele bestemmingen op Kreta. Dat heeft bij ons geleid tot een klein onderzoek. Is dit toeval of staat Kreta een hete zomer te wachten waarbij de toerist massaal voor deze zonnige vakantiebestemming lijkt te kiezen?

Op basis van een aantal telefoontjes en mails naar bedrijven en sites die met Kreta te maken hebben blijkt er inderdaad een trend te bestaan dat het grootste eiland van Griekenland dit jaar eerder dan anders geboekt wordt. Of dat men in ieder geval meer naar Kreta vakantie informatie zoekt op dit moment.

We zetten de resultaten op een rijtje:
– Klimaatinfo.nl meldt dat in de periode oktober tot en met gisteren er 37% meer traffic is op Kreta-klimaatinfo dan vorig jaar in dezelfde periode. Voor de rest van Griekenland zien ze een groei van ‘slechts’ tien procent.
– Afgelopen zomer ontstond er een tekort pakketreizen en beschikbare accommodaties op Kreta, mede doordat reisgigant Neckermann failliet ging. Mensen die dit keer niet meer naar Kreta konden vliegen, zijn geneigd om voor komend jaar eerder te boeken.
– Navraag bij acht verschillende accommodaties op Kreta leert ons dat ze op dit moment ongeveer vijftien procent van de totale capaciteit voor komende zomer al verkocht hebben. Vorig jaar stond de teller gemiddeld op 11 procent halverwege november.
– Boekers ontdekken dat op tijd je vliegtickets boeken geld scheelt, zeker voor het hoogseizoen. Transavia komt steeds vroeger met het aanbod van vliegtickets naar Kreta, wat het vroeg boeken stimuleert.
– De reisorganisaties geven op dit moment nog op vrij grote schaal vroegboekkortingen weg. Volgens de marketeers die wij gesproken hebben triggert dit de consument om extra vroeg te boeken.
– Prijsstijgingen voor volgend jaar voor intercontinentale vakanties zorgt voor meer vraag naar vliegvakanties naar de Middellandse Zee.
– Het aanbod van hotels en appartementen op Kreta via hotelboekingssites is nog nooit zo vroeg beschikbaar gekomen dan voor komend zomerseizoen. Volgens experts zijn de accommodaties dit jaar gemiddeld drie weken eerder boekbaar dan afgelopen jaar.

← Kroatië steeds geliefder onder kampeerders Dit moet je gezien hebben bij een bezoek aan New York →

Dit artikel is geschreven door

Patrick van Zundert
Patrick van Zundert

Halverwege de jaren negentig ben ik begonnen met intensief reizen. Eerst als zakenreiziger, later steeds meer met het doel om over reizen op internet te publiceren. Deze uit de hand gelopen hobby heeft ervoor gezorgd dat ik een redelijk deel van het jaar op pad ben. Inmiddels heb ik ongeveer zestig landen bezocht en schrijf ik op verschillende reis- en bestemmingsgerelateerde websites zoals VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam