KLM en Air France vliegen niet meer over Irak en Iran

KLM en Air France vliegen niet meer over Irak en Iran

De huidige situatie in Iran heeft zowel KLM als Air France ertoe doen besluiten om het luchtruim boven zowel Iran als Irak voorlopig te vermijden. Directe aanleiding tot dit besluit zijn de raketaanvallen van Iran op Amerikaanse doelen in Irak afgelopen nacht. Tijdens dezelfde nacht stortte er een Boeing 737-800 van Ukraine International Airlines neer dat leidde tot 176 dodelijke slachtoffers. Er is op dit moment geen aanwijzing dat er een verband zou zijn tussen de raketaanvallen en de crash.

KLM, Air France en andere internationale luchtvaartmaatschappijen hebben op basis van een risicoanalyse besloten om voor onbepaalde tijd niet meer over Iran en Irak te vliegen. Mogelijk dat de no-fly-zone uitgebreid wordt als dat als noodzakelijk gezien wordt.

Voor reizigers die met KLM naar Azië vliegen kan dat betekenen dat er alternatieve routes gevlogen moeten worden. Dat zal volgens KLM een gemiddelde extra reistijd van 12 minuten opleveren. Met name de routes richting Oman, de Verenigde Arabische Emiraten en India zullen hierdoor beïnvloed worden.

← Geldwisselaar Travelex offline door gijzelsoftware KLM onthult 100ste Delfts Blauwe huisje →

Dit artikel is geschreven door

Patrick van Zundert
Patrick van Zundert

Halverwege de jaren negentig ben ik begonnen met intensief reizen. Eerst als zakenreiziger, later steeds meer met het doel om over reizen op internet te publiceren. Deze uit de hand gelopen hobby heeft ervoor gezorgd dat ik een redelijk deel van het jaar op pad ben. Inmiddels heb ik ongeveer zestig landen bezocht en schrijf ik op verschillende reis- en bestemmingsgerelateerde websites zoals VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam