Kerstmarkten Praag 2014

Evenementen 07 nov 2014
Kerstmarkten Praag 2014

Over exact 13 dagen beginnen de kerstmarkten van Praag alweer. Op 20 november 2014 is het de kerstmarkt op Náměstí Míru die dit jaar de spits afbijt. Net als in de Duitse steden Keulen en Düsseldorf beperkt Praag zich niet tot één kerstmarkt, maar worden er meerdere gehouden op verschillende locaties in Praag. Het hoogtepunt is de eerste keer dat de grote Kerstboom op het Oude Stadsplein aangaat. Dat is dit jaar op 30 november. De grote kerstboom, die speciaal voor Kerstmis vanuit het Krkonose overgebracht is, zal daarna iedere dag rond 17 uur ’s middags prachtig in het licht gezet worden.

Praag telt ook dit jaar weer twee grote kerstmarkten en een paar kleinere. Je kunt vanaf eind november tot in januari genieten van Praag in kerstsferen. Naast het staatstheater kun je op een tijdelijke schaatsbaan baantjes maken op het ijs. Van alle kerstmarkten in Tsjechië zijn die in Praag volgens velen de allerbeste. Het leuke is dat de markten ook dit jaar weer gewoon op kerstavond, met kerstmis en op nieuwjaarsdag gewoon geopend zijn.

We danken CzechTourism voor het beschikbaar stellen van de foto – (C) Martin Marak
← GLOW 2014 Wat doen we met Pasen? →

Dit artikel is geschreven door

Patrick van Zundert
Patrick van Zundert

Halverwege de jaren negentig ben ik begonnen met intensief reizen. Eerst als zakenreiziger, later steeds meer met het doel om over reizen op internet te publiceren. Deze uit de hand gelopen hobby heeft ervoor gezorgd dat ik een redelijk deel van het jaar op pad ben. Inmiddels heb ik ongeveer zestig landen bezocht en schrijf ik op verschillende reis- en bestemmingsgerelateerde websites zoals VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam