Kerstmaand in Antwerpen

Steden 14 dec 2009
Kerstmaand in Antwerpen

In de Vlaamse stad Antwerpen is de feestmaand december succesvol van start gegaan. Al op de openingsdag van de Kerstmarkt en de ijspiste afgelopen woensdag kwamen er volop lokale mensen én toeristen af op deze twee topattracties in de decembermaand. Gisteren was het tijdens de koopzondag helemaal dringen geblazen in de winkelstraten en het historisch centrum van Antwerpen.

Kerstmis in Antwerpen is iets bijzonders. Vrijwel de gehele maand is de binnenstad versierd met enorm veel sfeer verlichting. De Kerstmarkt op de Groenplaats en de tijdelijke ijsbaan op de Grote Markt maken het sfeervolle plaatje af. Wie de Kerstmarkt wil bezoeken kan terecht tot en met 27 december 2009, de ijspiste is zondag 3 januari 2010 voor het laatst geopend.

Koopzondag

Kooplustigen die nog voor de Kerst de nodige inkopen willen doen kunnen zondag 20 december terecht voor één van de weinige koopzondagen die Antwerpen kent. De winkels in de binnenstad openen hun deuren tussen 10 en 12 uur; de meeste sluiten om of net voor 18 uur ’s avonds.

Tweede Kerstdag

Wie geen zin heeft in woonboulevards, autodealers of zware brunches op 2e Kerstdag die moet gewoon naar Antwerpen komen. Omdat men in België geen Tweede Kerstdag kent zijn de winkels en musea hier gewoon geopend, want deze dag valt op een zaterdag. De Kerstmarkt, de ijspiste en alle musea zijn ook gewoon geopend dus een ideale dag om naar Antwerpen te komen.

← Antwerpen sluit drukke kerstperiode af Met de kerst naar Londen aantrekkelijk door lage Britse pond →

Dit artikel is geschreven door

Eva de Ridder
Eva de Ridder

Eva de Ridder is een reiziger in hart en nieren. Al sinds haar zeventiende heeft ze de hele wereld over gezworven. De bedoeling was om na het afronden van haar VWO-opleiding een jaar te gebruiken om rond te reizen. Uiteindelijk heeft ze in drie jaar tijd meer dan vijftig landen bezocht om uiteindelijk zich te gaan nestelen in Nederland. Eva werkt part-time bij Klimaatinfo.nl en schrijft voor verschillende blogs en reissites. Nog steeds reist Eva minstens enkele maanden per jaar.

2 reacties

  1. Antwerpenkenner
    14 december 2009 om 12:02

    Laat iedereen maar lekker wegblijven Tweede Kerstdag. Het was vorig jaar al veel te druk in Antwerpen door al die Hollanders die deze kant op komen.


Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam