Kaarten voor Colosseum deze zomer lastig te verkrijgen

Kaarten voor Colosseum deze zomer lastig te verkrijgen

Wie deze zomervakantie naar steden als Rome, Barcelona of Florence gaat die doet er goed aan om ruim op tijd entreekaarten voor de belangrijkste bezienswaardigheden aan te schaffen. Door het beperken van het aantal bezoekers en/of de enorme belangstelling wordt het steeds lastiger om aan tickets te komen. Wie bijvoorbeeld losse entreetickets wil kopen voor het beroemde Colosseum in Rome die moet echt op tijd reserveren. Dat komt omdat er een beperkt aantal bezoekers tegelijkertijd naar binnen mag. Dit jaar werd er al een systeem van tijdsloten ingevoerd, maar dat is onvoldoende om de enorme stroom aan belangstellenden allemaal naar binnen te laten.

Wie op dit moment bij Tiqets kijkt die kan over een paar dagen terecht in het Colosseum, maar voor morgen en overmorgen zijn de kaartjes al uitverkocht. Wie een stadspas wil kopen met het Colosseum inbegrepen, die heeft helemaal pech. De zeer populaire Rome Omnia Card biedt voorlopig helemaal geen toegang tot het Colosseum en de populaire ticketverkoper TicketBar heeft hun succesvolle Rome City Pass aangepast. De kaart met Colosseumtoegang is in juni en juli nog maar zeer beperkt verkrijgbaar. Uit noodzaak hebben ze een mooi alternatief bedacht: de Rome City Pass met toegang tot de Vaticaanse Musea en de Sixtijnse Kapel.

Ook elders is het lastig

Niet alleen het Colosseum is lastig te bezoeken deze zomer. Populaire bezienswaardigheden zoals de Sagrada Familia en Park Güell zijn lastig te bezoeken deze zomer. Ook hier is het advies om vooral op tijd entreekaarten te bestellen. Wil je naar Milaan gaan en het Laatste Avondmaal aanschouwen? Boek dan je tickets maar gerust maanden vooraf. De Eiffeltoren in Parijs is ook zo lastig deze zomer en wie de koepel van de Dom van Florence wil betreden die moet dat op dit moment enkele dagen vooraf regelen.

← Corendon en Sunweb worden familie Aruba populairder dan ooit →

Dit artikel is geschreven door

Patrick van Zundert
Patrick van Zundert

Halverwege de jaren negentig ben ik begonnen met intensief reizen. Eerst als zakenreiziger, later steeds meer met het doel om over reizen op internet te publiceren. Deze uit de hand gelopen hobby heeft ervoor gezorgd dat ik een redelijk deel van het jaar op pad ben. Inmiddels heb ik ongeveer zestig landen bezocht en schrijf ik op verschillende reis- en bestemmingsgerelateerde websites zoals VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam