Internet in Thalys? Vergeet het maar!

Overig 14 apr 2011
Internet in Thalys? Vergeet het maar!

Afgelopen maand ben ik teruggekomen van een heerlijke vakantie in het zonnige emiraat Dubai. Het eerste traject naar Dubai was met de Thalys van Antwerpen naar Schiphol, om aansluitend per KLM in ruim zes uur naar Dubai te vliegen. Op internet had ik al gelezen dat er breedband internet verbinding in de Thalys aanwezig zou zijn. Als je gaat googelen op Thalys+wifi dan zie je bij de zoekresultaten dan ook de volgende hoopgevende omschrijving staan bij het zoekresultaat van de officiële Thalys-site:

“Als klant van Thalys kunt u gebruikmaken van een ononderbroken, zeer snelle internetverbinding in alle treinen en naar alle bestemmingen van Thalys”

Die omschrijving mogen ze direct veranderen wat mij betreft in:

“Als klant van Thalys mag u betalen voor een internetverbinding. Als u geluk heeft dan komt er daadwerkelijk af en toe een internetverbinding tot stand die na enkele minuten weer afgebroken wordt. Omdat de snelheid onder het niveau van een prehistorisch 14k4 modem ligt is de kans echter groot dat het u niet zal lukken om e-mails daadwerkelijk te lezen of internetpagina’s te laden zodat u inderdaad iets aan uw internetverbinding heeft”.

In mijn geval heeft 60 minuten internetverbinding kopen voor € 6,50 ervoor gezorgd dat ik een groot deel van de reis Antwerpen-Amsterdam bezig ben geweest met opnieuw inloggen nadat de verbinding weer beschikbaar was en voor Jan Lul wachten op internetpagina’s en mailberichten die niet wilden laden waarna de verbinding weer wegviel. Ik wil Thalys bij deze vriendelijk bedanken voor het leveren van een hoop frustraties voor 6 euro en 50 cent. Voel me zwaar genaaid en hoop dat toekomstige passagiers door dit verhaal gewaarschuwd zijn en zich niet laten naaien door Thalys.

← Zooiver bindt strijd aan met beoordelingssites 5 tips om te besparen op je reisverzekering →

Dit artikel is geschreven door

Eva de Ridder
Eva de Ridder

Eva de Ridder is een reiziger in hart en nieren. Al sinds haar zeventiende heeft ze de hele wereld over gezworven. De bedoeling was om na het afronden van haar VWO-opleiding een jaar te gebruiken om rond te reizen. Uiteindelijk heeft ze in drie jaar tijd meer dan vijftig landen bezocht om uiteindelijk zich te gaan nestelen in Nederland. Eva werkt part-time bij Klimaatinfo.nl en schrijft voor verschillende blogs en reissites. Nog steeds reist Eva minstens enkele maanden per jaar.

Een reactie

  1. Fok Mi Heart
    17 maart 2011 om 14:39

    Dat is lekker k*t zo dat internetten in de trein. Wordt je als klant toch weer eens lekker te grazen genomen door het spoor.


Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam