Hygiëne in een vakantiehuisje

Vakantie 11 jul 2011
Hygiëne in een vakantiehuisje

Als je een hotelkamer, appartement of huisje huurt tegen ongeveer 160 euro per nacht (bijna vijfduizend euro per maand) en de schoonmaak is inbegrepen, dan mag je toch verwachten dat iets redelijk schoon is. Onze ervaring is dat vooral bungalows en vakantiehuisjes vaak redelijk vuil zijn. Hoe groter het oppervlak, des te vuiler het vaak lijkt te zijn. Waarschijnlijk een kwestie van tijd, want de schoonmakers (m/v) hebben waarschijnlijk geen halve dag de tijd om aan één huisje te besteden. Wat je dan vaak ziet is dat er een soort van schijnschoonmaak gehouden wordt: alles wat op het eerste gezicht gezien wordt, wordt schoongemaakt en er wordt gestofzuigd. De plekjes die je thuis wel mee pakt zullen in veel gevallen overgeslagen worden, en dat waarschijnlijk structureel waardoor er altijd plekken ontstaan die ronduit vies worden.

Zo ook ons laatste vakantiehuisje in Denemarken. We hadden in het oude stadje Ribe een huisje gehuurd in Ribe Byferie, een vakantiepark dat hoge waarderingen krijgt van haar gasten. Na aankomst hebben we eerst de hondenharen van de hond van vorige gasten uit de bank kunnen zuigen, daarna bleek de trapleuning naar boven zo plakkerig dat we ons afvroegen of daar überhaupt wel eens een doekje overheen gegaan is. Als je het knopje van de afzuigkap ziet dan vraag je je ook af of daar ooit iets van schoonmaakmiddel in de buurt komt. Dit is slechts een voorbeeld van wat helaas in heel veel vakantieparken voorkomt. Jammer dat dit soort parken niet een klein deel van de schoonmaakpot gebruiken om eens in de paar weken ieder huisje of appartement een echt goede schoonmaakbeurt te geven. Dan voorkom je gore toestanden zoals dit.

 

← Meer Nederlanders naar Tsjechië Zonvakantie in mei →

Dit artikel is geschreven door

Eva de Ridder
Eva de Ridder

Eva de Ridder is een reiziger in hart en nieren. Al sinds haar zeventiende heeft ze de hele wereld over gezworven. De bedoeling was om na het afronden van haar VWO-opleiding een jaar te gebruiken om rond te reizen. Uiteindelijk heeft ze in drie jaar tijd meer dan vijftig landen bezocht om uiteindelijk zich te gaan nestelen in Nederland. Eva werkt part-time bij Klimaatinfo.nl en schrijft voor verschillende blogs en reissites. Nog steeds reist Eva minstens enkele maanden per jaar.

Een reactie

  1. vince
    30 mei 2011 om 18:59

    Tsja, tegenwoordig krijgen de schoonmakers amper betaald voor de diensten of krijgen ze slechts 15 minuutjes voor een kamer waarbij de bedden opgemaakt moeten worden, de badkamer gesopt, de remsporen uit de pot gekrabd dienen te worden en ga zo maar door. Dat ook nog eens voor een hongerloontje want als je als hotel of vakantiehuis eigenaar ergens op kunt bezuinigen is het de niet zichtbare schoonmaak.


Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam