Hotels verliezen miljoenen aan diefstal

Hotels 12 jan 2010
Hotels verliezen miljoenen aan diefstal

Jaarlijks gaan hotelbezoekers er met miljoenen euro’s aan gestolen spullen vandoor. Vooral vrouwen kunnen het niet laten om een souvenir mee te nemen uit het hotel. Dit is gebleken uit een onderzoek van de internationale hotelvereniging.

Verschil tussen mannen en vrouwen

Met name de flesjes shampoo, zeepjes en handdoeken worden door vrouwen meegenomen uit de hotelkamer. Mannen daarentegen kiezen liever voor een flesopener, glazen of iets lekkers uit de minibar.

Kleine souvenirs meenemen nog geen stap te ver

Hotels calculeren het meenemen van de kleine souvenirs veelal in. Zeep, shampoo, verfrissingdoekjes en dergelijke worden immers gratis ter beschikking gesteld voor de hotelgasten. Het meenemen van slippers en schrijfwaren kan volgens hoteliers ook nog enigszins door de beugel en wordt niet als diefstal gezien.

Gestolen goederen worden achteraf in rekening gebracht

Maar sommige gasten gaan nog een stapje verder en hebben bijna een extra koffer nodig om alle hotelgoederen mee naar huis te nemen. Er worden namelijk ook haarföhns, ochtendjassen, servies, waterkokers, kunstwerken etc. uit hotels meegenomen. Dit gaat hotels echter wel te ver. Mocht er na het verlaten van het hotel blijken dat er goederen missen, dan zal het hotel niet moeilijk doen om nog een rekening na te sturen voor deze spullen.

Duizenden Bijbels per jaar gestolen

Opmerkelijk is dat er per jaar ook duizenden Bijbels verdwijnen uit hotels en andere vakantieaccommodaties. De Bijbelvereniging, die de Bijbels hier verspreidt, zit hier niet zo over in. Ze weten nu in ieder geval dat de Bijbels gelezen worden. De vereniging ontvangt soms nog wel eens geld van mensen die een Bijbel hebben meegenomen vanuit hun vakantieverblijf.

← Luxe hotels Dubai betaalbaar Gunstige hotelprijzen door forse prijsdaling →

Dit artikel is geschreven door

Eva de Ridder
Eva de Ridder

Eva de Ridder is een reiziger in hart en nieren. Al sinds haar zeventiende heeft ze de hele wereld over gezworven. De bedoeling was om na het afronden van haar VWO-opleiding een jaar te gebruiken om rond te reizen. Uiteindelijk heeft ze in drie jaar tijd meer dan vijftig landen bezocht om uiteindelijk zich te gaan nestelen in Nederland. Eva werkt part-time bij Klimaatinfo.nl en schrijft voor verschillende blogs en reissites. Nog steeds reist Eva minstens enkele maanden per jaar.

Een reactie

  1. Zomervakantie
    12 januari 2010 om 13:19

    Die bijbels worden niet gelezen, maar leveren een kilo aan oud papier op 😉


Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam