Hotels met wellness faciliteiten steeds populairder

Hotels 02 sep 2021
Hotels met wellness faciliteiten steeds populairder

Dit jaar hebben Nederlanders op grote schaal gekozen voor een vakantie in eigen land. Nederland is altijd al populair geweest als vakantiebestemming, maar de huidige pandemie zorgde vooral de afgelopen maanden voor een flinke toename van vakanties in de polder. Nu het reizen binnen Europa wat makkelijker geworden is en duidelijk op gang gekomen is, zie je dat het boekingspatroon van accommodaties wat verandert. Na een lange periode waarin men genoegen nam met hogere prijzen een hotelkamers die niet altijd aan alle wensen voldeden, wordt er nu meer gezocht naar specifieke accommodaties. Wat opvalt is dat vooral hotels in Nederland met wellness faciliteiten in trek zijn. Nu de herfst eraan zit te komen wil men vooral rust en genieten. Hoe kan dat beter dan met een heerlijk dagje sauna er aan vastgekoppeld. Nog beter is als dit gekoppeld kan worden aan een ontspannende massage of een verzorgende lichaamsbehandeling. Er wordt specifiek veel gezocht naar leuke wellness hotels in Nederland. De prijs lijkt bij de boeker weinig uit te maken. Hotelkamers van meer dan tweehonderd euro per nacht vliegen als de spreekwoordelijke warme broodjes over de toonbank.

Eigen sauna op de kamer

De ultieme sauna-beleving heb je met een eigen sauna op je hotelkamer. Je kunt dan vanuit je eigen douche de sauna in, daarna douchen (eerst lekker koud) en vervolgens je bed induiken als je dat wilt. Het aantal hotels waarbij je een kamer met eigen sauna kunt boeken is nog beperkt, maar neemt wel toe. In Finland is het vrij normaal. De verwachting is dat het aantal hotels in Nederland met een sauna op de kamer de komende 3 jaar zal verdubbelen. Ruimte is vaak het probleem. In bestaande hotelcomplexen is het lastig om eventjes een sauna toe te voegen aan een kamer.

← MGM Resorts in Las Vegas klaar om toeristen te verwelkomen Waar overnachten? →

Dit artikel is geschreven door

Patrick van Zundert
Patrick van Zundert

Halverwege de jaren negentig ben ik begonnen met intensief reizen. Eerst als zakenreiziger, later steeds meer met het doel om over reizen op internet te publiceren. Deze uit de hand gelopen hobby heeft ervoor gezorgd dat ik een redelijk deel van het jaar op pad ben. Inmiddels heb ik ongeveer zestig landen bezocht en schrijf ik op verschillende reis- en bestemmingsgerelateerde websites zoals VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam