Hogesnelheidstrein van China naar Europa

Hogesnelheidstrein van China naar Europa

China onderzoekt de mogelijkheid om de hogesnelheidslijnen te verlengen tot aan Europa. In hooguit twee dagen reis je dan per trein van Londen naar Peking. Chinese leiders hopen dat het project in de komende tien jaar in gebruik wordt genomen.

320 km/h

Met een snelheid van 320 kilometer per uur kunnen reizigers dan 8.000 kilometer afleggen. China onderzoekt of de spoorlijn door Rusland naar Duitsland kan lopen. De aanleg van het binnenlandse traject is inmiddels al begonnen.

Nog meer trajecten in de planning

Behalve dat China de hogesnelheidslijn naar Europa wil uitbreiden, lopen er nog twee andere projecten. Men heeft ook het idee de hogesnelheidslijn door India, Pakistan, en het Midden-Oosten te laten lopen. Een ander traject zou China verbinden met Vietnam, Thailand, Burma en Maleisië. Het werk aan de lijn via Vietnam is volgens WangMengshu (van de Chinese Academie van Ingenieurs en een topadviseur) al begonnen.

China ontwerpt zelf treinen

Wellicht klinkt het nog wat onwaarschijnlijk, maar China heeft laten zien dat men snel goedwerkende treinverbindingen kan aanleggen. Twee jaar geleden reed pas de eerste hogesnelheidstrein door China. Begonnen met technieken uit Europa, Canada en Japen hebben de Chinezen sindsdien zelf nieuwe treinen ontworpen.

← De 10 smerigste hotels van Europa Waarschuwing dubieuze boekingssites →

Dit artikel is geschreven door

Eva de Ridder
Eva de Ridder

Eva de Ridder is een reiziger in hart en nieren. Al sinds haar zeventiende heeft ze de hele wereld over gezworven. De bedoeling was om na het afronden van haar VWO-opleiding een jaar te gebruiken om rond te reizen. Uiteindelijk heeft ze in drie jaar tijd meer dan vijftig landen bezocht om uiteindelijk zich te gaan nestelen in Nederland. Eva werkt part-time bij Klimaatinfo.nl en schrijft voor verschillende blogs en reissites. Nog steeds reist Eva minstens enkele maanden per jaar.

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam