De 10 hipste steden ter wereld van 2011

Top 10 11 jan 2011
De 10 hipste steden ter wereld van 2011

Jaarlijks stelt Loneley Planet een lijst van steden op, waar je beslist heen moet. Voor dit jaar gaat de reis zowel naar bekende wereldsteden als naar de nog niet ontdekte parels. Heb jij nog geen vakantiebestemming voor het aankomend seizoen? Bekijk dan de onderstaande top-10 van hipste steden voor 2011.

1. New York, VS

Sinds de terroristische aanslagen op de Twin Towers is er het nodige veranderd in New York. Dit jaar zal op die plek anno 2011 het National September 11 Memorial geopend worden. The city that never sleeps kent verder het Vrijheidsbeeld, Times Square, Chrysler Building, Empire State Building, Brooklyn Bridge en China Town.

2. Tanger, Marokko

Deze stad gelegen aan de Middellandse Zee is de laatste jaren flink gerenoveerd. Toeristen zien er de Afrikaanse kunst en cultuur, fantastische shop mogelijkheden en chique restaurants. Enkele bezienswaardigheden zijn de Cap spartel, de vuurtoren van Tanger en Kasbah van Tanger.

3. Tel Aviv, Israel

In Tel Aviv vind je van alles. Van clubs tot synagogen en van musea tot restaurants. De meest internationale stad van Israël huisvest tal van verscheidende cultuurinvloeden. De heiligdommen zijn ook absolute aanraders in deze stad in het heilige land.

4. Wellington, Nieuw Zeeland

Wellington, hoofdstad van Nieuw Zeeland, heeft meer bars, cafe’s en restaurants per hoofd van de bevolking dan New York. Tevens worden er het hele jaar evenementen georganiseerd en is de filmbranche ‘Wellywood’ flink aan de weg aan het timmeren.

5. Valencia, Spanje

De op twee na grootste stad van Spanje is Valencia. De stad staat bekend om de titel van Europese Sportstad, honderd klokkentorens, sinaasappelen en is ook een goede bestemming voor conferenties en congressen. Valencia is een charmante oude stad die absoluut de moeite van bezoeken waard is.

6. Iquitos, Peru

Het hart van het regenwoud’ ofwel de Peruaanse stad Iquitos. Deze stad ligt midden in het Amazonegebied. De jungle en prachtige cultuur zijn de parels van deze 370.000 inwoners tellende stad.

7. Gent, België

Gent is prachtige trekpleister voor de toerist die van historie houdt. De historische binnenstad met de vele imposante herenhuizen is voor een groot deel bewaard gebleven. Bovendien is het oude centrum autovrij, wat het wandelen langs de eeuwenoude monumenten bijzonder plezierig maakt.

8. New Delhi, Indië

New Delhi is in 1912 door de Britten gesticht om als nieuwe hoofdstad van Brits-Indië te fungeren. Omdat de Commonwealth Games er in oktober 2010 plaatsvonden, heeft de Indische stad een grote opknapbeurt gekregen. Bovendien viert de stad in 2011 haar 100-jarig bestaan met tal van evenementen.

9. Newcastle, Australië

Newcastle, de op één na oudste stad van Australië,  is een prachtige stad voor een toerist. De stad heeft een bloeiende sportcultuur. Je kunt er naar hartelust zonnen en surfen in het prachtige weer. Ook het uitgaansleven en de cultuur zijn aanraders.

10. Chiang Mai, Thailand

De “Roos van het Noorden” is de bijnaam van deze stad in Noord-Thailand. De grootste attractie van Chiang Mai is de avondmarkt. Hier wordt alles verkocht wat de streek te bieden heeft tegen lage prijzen. Verder staat de stad bekend om haar prachtige tempels en voor wie avontuur zoekt, kan gaan raften, olifant rijden of off-road fietsen.

← 10 redenen om Berlijn te bezoeken De top 10 cadeaus voor reizigers →

Dit artikel is geschreven door

Eva de Ridder
Eva de Ridder

Eva de Ridder is een reiziger in hart en nieren. Al sinds haar zeventiende heeft ze de hele wereld over gezworven. De bedoeling was om na het afronden van haar VWO-opleiding een jaar te gebruiken om rond te reizen. Uiteindelijk heeft ze in drie jaar tijd meer dan vijftig landen bezocht om uiteindelijk zich te gaan nestelen in Nederland. Eva werkt part-time bij Klimaatinfo.nl en schrijft voor verschillende blogs en reissites. Nog steeds reist Eva minstens enkele maanden per jaar.

2 reacties

 1. Fok Mi Heart
  12 januari 2011 om 11:01

  Als je het hebt over écht hippe steden:

  Belgrado

  Singapore

  Tokyo

  Miami

  Basel

  San Francisco

  …kom ik niet tegen op dit lijstje…


  • Tommy
   14 januari 2011 om 15:46

   Haha volgens mij is het heel persoonlijk wat hip is, wat hebben de steden die je opnoemt wel wat de steden op het lijstje niet hebben? Misschien dat je me kunt overtuigen.


Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam