Groene muur voor Afrika

Groene muur voor Afrika

Afrika krijgt een zogenaamde groene muur om de oprukkende Sahara tegen te houden. Een bomenriem van 15 kilometer breed zal vanaf de westkust van Afrika naar het oosten aangelegd worden. In totaal wordt de groene zone maar liefst 7100 kilometer lang waarbij er 11 landen doorkruist worden. De totale kosten voor dit project liggen rond de 119 miljoen Amerikaanse dollars, een kleine honderd miljoen euro.

De enorme groene muur zal bodemerosie tegengaan en de wind die nu vrij spel heeft door de Sahara temperen op plekken waar dat hard nodig is. De elf landen waar dit project aangelegd gaat worden zijn Burkina Faso, Chad, Djibouti, Eritrea, Ethiopia, Mali, Mauritania, Niger, Nigeria, Senegal en Sudan. Wanneer de aanleg van deze door klimaatveranderingen belangrijke groene muur gereed moet zijn is nog niet bekend.

← VakantieNieuws genomineerd voor Travvies Awards Stewardess vervangt copiloot tijdens landing →

Dit artikel is geschreven door

Eva de Ridder
Eva de Ridder

Eva de Ridder is een reiziger in hart en nieren. Al sinds haar zeventiende heeft ze de hele wereld over gezworven. De bedoeling was om na het afronden van haar VWO-opleiding een jaar te gebruiken om rond te reizen. Uiteindelijk heeft ze in drie jaar tijd meer dan vijftig landen bezocht om uiteindelijk zich te gaan nestelen in Nederland. Eva werkt part-time bij Klimaatinfo.nl en schrijft voor verschillende blogs en reissites. Nog steeds reist Eva minstens enkele maanden per jaar.

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam