Griekenland zeer populair deze zomer

Landen 20 apr 2011
Griekenland zeer populair deze zomer

Na een mager 2010 mag Griekenland zich verheugen op een toegenomen belangstelling van Nederlandse toeristen voor het zomerseizoen 2011. Ondanks de warme lente in Nederland weten onze landgenoten het vliegtuig naar de Griekse eilanden weer volop te vinden. Het abrupte einde van de zomer van 2010 in Nederland doet ons smachten naar zon. Dat werd in november al duidelijk toen de eerste vakanties naar Griekenland en andere zonbestemmingen boekbaar werden. Zonzekere bestemmingen zoals Kreta en Kos konden in de eerste boekingsmaanden al rekenen op een flinke stijging ten opzichte van het jaar daarvoor. De enorme boekingsdrift van de Nederlandse toeristen heeft tot diep in maart aangehouden.

Momenteel zorgt het prachtige lenteweer (… of mag ik zomerweer schrijven?) ervoor dat het computergebruik in het algemeen veel minder is omdat mensen vooral naar buiten gaan voor recreatie of om lekker in de tuin te werken. Dat resulteert natuurlijk ook in minder verkeer naar Griekenland-sites en vakantiesites in het algemeen. Toch zie je ook nu dat Griekenland het beter doet in vergelijking tot andere Europese zonbestemmingen. Als je de populariteit van Griekenland vergelijkt met die van Spanje, Turkije, Cyprus en Malta (de populaire vliegbestemmingen voor de zomer) dan doet Griekenland het gemiddeld beter dan de andere bestemmingen.

Of de behaalde winst in aantal boekingen vastgehouden wordt zal vooral bepaald worden door het weer hier in Nederland. Als mensen het gevoel hebben dat het hier zomaar eens een fantastische zomer zou kunnen worden dan heeft dat zijn weerspiegeling op het aantal boekingen. De ouzo, blauwe daken en greek salad zullen dan snel plaats maken voor een vakantie in eigen land met frikandellen en bier.

← Vakantie in Thailand bij min 110 graden Celsius Spanje weer ongekend populair →

Dit artikel is geschreven door

Eva de Ridder
Eva de Ridder

Eva de Ridder is een reiziger in hart en nieren. Al sinds haar zeventiende heeft ze de hele wereld over gezworven. De bedoeling was om na het afronden van haar VWO-opleiding een jaar te gebruiken om rond te reizen. Uiteindelijk heeft ze in drie jaar tijd meer dan vijftig landen bezocht om uiteindelijk zich te gaan nestelen in Nederland. Eva werkt part-time bij Klimaatinfo.nl en schrijft voor verschillende blogs en reissites. Nog steeds reist Eva minstens enkele maanden per jaar.

Een reactie

  1. Leo.
    3 juni 2011 om 14:41

    Laten we hopen dat dit mooie griekenland er weer boven op komt,en goed voor de grieken dat er meer boekingen zijn,ook nederland verdiend aan boekingen.

    Tenslotte,als je eenmaal op die mooie eilanden bent geweest dan wil je niet anders,en deze bevolking moeten we niet in de steek laten door deze crisis waar ze niet om gevraagd hebben,laten we ook de griekse geschiedenis niet vergeten.

    Tot ziens KRETA.


Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam