Geen negatief reisadvies Egypte

Landen 14 sep 2015
Geen negatief reisadvies Egypte

De dood van 12 toeristen en hun begeleiders in de woestijn van Egypte heeft niet geleid tot een negatief reisadvies voor Egypte. Het incident dat gisteren plaatsvond zou het gevolg geweest zijn van een tragische vergissing. De Egyptische veiligheidstroepen zagen het konvooi van vier terreinwagens aan voor terroristen. Dit zou het gevolg zijn van het niet aanmelden van de woestijntocht in een voor excursies eigenlijk verboden zone.

Nederlandse reisorganisaties zoals Neckermann, TUI (Arke), Sunweb en Corendon hebben via de media al laten weten dat de gebeurtenissen van gisteren geen invloed hebben op de uitvoering van winterzonvakanties naar Egypte. Die gaan vooralsnog gewoon door. Er is geen enkele reden om aan te nemen dat er sinds gisteren een verhoogd risico geldt voor de vakantie-oorden die aan de Rode Zee liggen.

← Langs de oevers van de Yangtze Waarschuwing voor reizen naar Madagaskar →

Dit artikel is geschreven door

Patrick van Zundert
Patrick van Zundert

Halverwege de jaren negentig ben ik begonnen met intensief reizen. Eerst als zakenreiziger, later steeds meer met het doel om over reizen op internet te publiceren. Deze uit de hand gelopen hobby heeft ervoor gezorgd dat ik een redelijk deel van het jaar op pad ben. Inmiddels heb ik ongeveer zestig landen bezocht en schrijf ik op verschillende reis- en bestemmingsgerelateerde websites zoals VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam