Geen carnaval?

Handige tips 11 feb 2010
Geen carnaval?

Komend weekeinde barst vooral in het zuiden van het land het carnavalsfeest weer helemaal los. Honderdduizenden Brabanders en Limburgers gaan een aantal dagen verkleed op in het feestgedruis. Als je onder de rivieren woont wordt je bijna gedwongen geconfronteerd met dit katholieke feest en het lijkt erop dat de groep mensen die hier niet op zit te wachten steeds groter wordt. Wie geen zin heeft in carnavaleske sferen, beroerde carnavalsmuziek en meters bier maar wel gezellig uit wil gaan dit weekeinde kan ik aanraden om gezellig naar Antwerpen te gaan.

Geen carnaval

In België wordt amper carnaval gevierd. Als het al gebeurt is het zeker niet zo massaal dan in Nederland. In België zijn het meer carnavalsverenigingen die een feestje organiseren. Sommige dorpen, vooral in de grensstreek met Nederland, vieren het iets uitbundiger. Daar zie je soms ook de welbekende carnavalsoptochten voorbij trekken. In de stad Antwerpen merk je echter weinig van het carnavalsfeest, waardoor de stad een perfecte uitvlucht is voor Nederlanders die niet aan carnaval willen doen. Populaire clubs zoals Stereo Sushi, Industria en Noxx draaien gewoon de muziek die daar anders ook ten gehore gebracht wordt. Wie lekker wil dansen kan hier ook dit weekend terecht. Onze tip om carnaval te overleven is daarom uitgaan in Antwerpen.

← Gratis geld pinnen in het buitenland Fooien op vakantie →

Dit artikel is geschreven door

Eva de Ridder
Eva de Ridder

Eva de Ridder is een reiziger in hart en nieren. Al sinds haar zeventiende heeft ze de hele wereld over gezworven. De bedoeling was om na het afronden van haar VWO-opleiding een jaar te gebruiken om rond te reizen. Uiteindelijk heeft ze in drie jaar tijd meer dan vijftig landen bezocht om uiteindelijk zich te gaan nestelen in Nederland. Eva werkt part-time bij Klimaatinfo.nl en schrijft voor verschillende blogs en reissites. Nog steeds reist Eva minstens enkele maanden per jaar.

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam