Geen buitenlandse fans bij Olympische Spelen in Tokyo

Geen buitenlandse fans bij Olympische Spelen in Tokyo

Wie als sportfan gehoopt had om de Olympische Spelen in Tokyo bij te wonen, die kan dat maar beter vergeten. De Telegraaf meld vandaag dat het Japanse persbureau Kyodo gemeld heeft dat Japan geen buitenlandse toeschouwers toestaat bij dit grootse sportevenement. De coronapandemie heeft dermate angst opgeleverd dat men het niet aandurft om overzeese toeschouwers toe te laten. De angst voor nieuwe besmettingen is te groot. Hoewel men wereldwijd volop aan het vaccineren geslagen is, biedt de huidige situatie onvoldoende perspectief om een dergelijke toestroom van buitenlandse fans veilig te kunnen doen verlopen.

Het betekent een gemiste kans voor sportfans die een sporttoernooi van dit kaliber hadden kunnen combineren met een bezoek aan een unieke wereldstad. Voor de hotels en horeca in Tokyo betekent dit een nieuwe domper. Tijdens dit soort evenementen is er vaak sprake van topdrukte tegen hoge prijzen. In een periode dat beide branches al zoveel tegenslag hebben is dit natuurlijk een extra domper. Dit geldt natuurlijk ook voor de luchtvaartsector die lucratieve vluchten richting Tokyo zien wegvallen door deze beslissing.

Hoewel de Olympische Zomerspelen pas op 23 juli van start zullen gaan, werd het nu wel tijd om een knoop door te hakken. Helaas voor de sport- en reisfans houdt de pandemie te lang aan om nu de teugels te kunnen laten vieren.

← Reisbeperkingen houden Nederlanders in eigen land Gratis online reisbeurs op zondag 7 maart →

Dit artikel is geschreven door

Patrick van Zundert
Patrick van Zundert

Halverwege de jaren negentig ben ik begonnen met intensief reizen. Eerst als zakenreiziger, later steeds meer met het doel om over reizen op internet te publiceren. Deze uit de hand gelopen hobby heeft ervoor gezorgd dat ik een redelijk deel van het jaar op pad ben. Inmiddels heb ik ongeveer zestig landen bezocht en schrijf ik op verschillende reis- en bestemmingsgerelateerde websites zoals VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam