Drukte rond het Gardameer

Bestemmingen 02 sep 2010
Drukte rond het Gardameer

Het Gardameer in Italië behoort naar mijn bescheiden mening tot de mooiere plekjes van Europa. Ondanks het feit dat het tot de meest toeristische bestemmingen behoort en sommige plaatsen overvol zitten met toeristen blijft deze fantastische streek zijn charme behouden. De straten en pleinen ademen een sfeer uit waar je op slag verliefd op wordt. Zelfs op donkere regenachtige dagen blijven de dorpen langs het Gardameer hun charme behouden.

De aantrekkingskracht die het Gardameer op toeristen heeft zorgt wel voor een vervelend bijverschijnsel. De ringweg rondom het meer loopt vrij snel vol met de vele auto’s die op weg zijn naar dorpen, campings en hotels. Omdat het vrijwel overal om slechts twee rijbanen gaat is het vooral in het hoogseizoen vaak aanschuiven in de rij als je ergens naartoe wilt reizen. Misschien is het een idee voor de lokale autoriteiten om de infrastructuur eindelijk eens aan te passen aan de drukte. Het is jammer om te zien dat het wegennetwerk gedurende maanden gewoon bezwijkt onder de drukte rondom het Lago di Garda.

← Reizen door zuidelijk Afrika Los in Chersonissos →

Dit artikel is geschreven door

Eva de Ridder
Eva de Ridder

Eva de Ridder is een reiziger in hart en nieren. Al sinds haar zeventiende heeft ze de hele wereld over gezworven. De bedoeling was om na het afronden van haar VWO-opleiding een jaar te gebruiken om rond te reizen. Uiteindelijk heeft ze in drie jaar tijd meer dan vijftig landen bezocht om uiteindelijk zich te gaan nestelen in Nederland. Eva werkt part-time bij Klimaatinfo.nl en schrijft voor verschillende blogs en reissites. Nog steeds reist Eva minstens enkele maanden per jaar.

Een reactie

  1. Recreatiewoning.NL
    23 augustus 2010 om 14:11

    Het Gardameer is in het hoogseizoen altijd zeer druk, de centrale weg die om het Gardameer heenligt slipt voordurend dicht en een snelheid van 50 km per uur wordt slechts zelden gehaald.

    Er is bijna ook geen kamer of recreatiewoning meer te krijgen op de bonnefooi, van te voren boeken is dus beslist geen sinecure.


Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam