Gambia: Afrika voor beginners

Landen 07 nov 2014
Gambia: Afrika voor beginners

Wie de kans heeft die moet het verhaal over Gambia lezen in de Metro van vandaag. Redacteur Yvette Bax is op dezelfde persreis mee geweest waar onze redacteur Jeroen Eckhardt aan deelgenomen heeft. Natuurlijk heeft Jeroen zijn belevenissen en foto’s uitvoerig met mij gedeeld en dan is het leuk om te zien hoe een journaliste van Metro dezelfde reis beschrijft.

We kunnen niet anders zeggen dan dat het een mooi en eerlijk verhaal geworden is. Op het moment dat ik het verslag over Gambia lees krijg ik al zin om in het vliegtuig te stappen om dit land te ontdekken. Ze heeft haar artikel als titel “Gambia: Afrika voor beginners” meegegeven. Gebaseerd op mijn eigen ervaringen met verschillende hoeken van dit continent kan ik niet anders doen dan beamen dat Gambia inderdaad een mooie eerste kennismaking kan zijn met Afrika. Wel de mooie Afrikaanse tradities en cultuur, maar niet de rauwe randjes die je in veel andere landen wel ziet. Het feit dat Gambia op slechts 6 uur vliegen ligt en de zon er uitbundig schijnt maken van het land natuurlijk een uitstekende winterzonbestemming voor de komende maanden.

Wie bang is voor ebola die kunnen we overigens geruststellen. Zoals we eergisteren al schreven komt dit virus niet voor in Gambia. Het risico op besmetting is in Gambia eigenlijk net zo klein als in Amsterdam.

Download Metro

Heb je geen kans om vandaag de papieren editie van Metro in handen te krijgen, dan kun je het artikel ook digitaal lezen. Via deze link kun je de editie van vandaag downloaden als PDF-bestand.

← Waarschuwing voor reizen naar Madagaskar Krabi in Thailand getipt door The New York Times →

Dit artikel is geschreven door

Patrick van Zundert
Patrick van Zundert

Halverwege de jaren negentig ben ik begonnen met intensief reizen. Eerst als zakenreiziger, later steeds meer met het doel om over reizen op internet te publiceren. Deze uit de hand gelopen hobby heeft ervoor gezorgd dat ik een redelijk deel van het jaar op pad ben. Inmiddels heb ik ongeveer zestig landen bezocht en schrijf ik op verschillende reis- en bestemmingsgerelateerde websites zoals VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam