Flinke prijsdaling hotels in Europa

Hotels 29 mrt 2010
Flinke prijsdaling hotels in Europa

De hotelkamerprijzen in heel Europa zijn sterk gedaald. Dat blijkt uit een onderzoek uitgevoerd door Hotels.com, marktleider op het gebied van online hotelboekingen. Het onderzoek, de Hotel Price Index, vergelijkt de gemiddelde prijzen betaald door reizigers in 2009 ten opzichte van de prijzen in 2008. Binnen Europa betaalden reizigers in Zwitserland de hoogste gemiddelde prijs voor een hotelkamer, gevolgd door de Scandinavische landen Denemarken en Noorwegen. In de Oost-Europese landen Tsjechië, Hongarije en Polen was de gemiddelde kamerprijs het laagst.

Alle Europese landen zagen de gemiddeld betaalde hotelkamerprijs dalen in 2009, vergeleken met 2008. In Zwitserland daalde de kamerprijs met 11%. Reizigers betaalden er gemiddeld €135 voor een overnachting, waarmee de Zwitserse hotelkamers het duurst van Europa waren. Denemarken en Noorwegen volgen in de lijst. De kamerprijs in Denemarken daalde met 15% naar €116. In Noorwegen daalde de prijs met maar liefst 20%, reizigers betaalden er gemiddeld €113 voor een kamer. Ondanks de sterke prijsdaling behoort Noorwegen nog altijd tot de duurdere landen van Europa. De reden hiervoor is het hoge prijsniveau van hotelkamers in het land in 2008.

De hotelprijzen daalden het sterkst in Polen, waar reizigers het afgelopen jaar gemiddeld €70 voor een overnachting betaalden: een kwart minder dan in 2008. De grootste prijsdaling van alle West-Europese landen was te zien in Ierland (21%), dat hard werd getroffen door de economische recessie.

In Frankrijk en Griekenland daalde de gemiddelde hotelkamerprijs het minst sterk. In Frankrijk daalde de prijs met 5% tot een gemiddelde kamerprijs van €92 per nacht. Griekenland, dat er momenteel financieel zeer slecht voorstaat, zag de gemiddelde kamerprijzen met 9% dalen tot een prijs van €95 per nacht.

← Grootste zwembad ter wereld De 10 smerigste hotels van Amerika →

Dit artikel is geschreven door

Eva de Ridder
Eva de Ridder

Eva de Ridder is een reiziger in hart en nieren. Al sinds haar zeventiende heeft ze de hele wereld over gezworven. De bedoeling was om na het afronden van haar VWO-opleiding een jaar te gebruiken om rond te reizen. Uiteindelijk heeft ze in drie jaar tijd meer dan vijftig landen bezocht om uiteindelijk zich te gaan nestelen in Nederland. Eva werkt part-time bij Klimaatinfo.nl en schrijft voor verschillende blogs en reissites. Nog steeds reist Eva minstens enkele maanden per jaar.

Een reactie

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam