Evacuaties op Zakynthos vanwege bosbranden

Evacuaties op Zakynthos vanwege bosbranden

Gisteren zijn op het Griekse eiland Zakynthos een paar honderd mensen geëvacueerd vanwege bosbranden. Vuurhaarden in de buurt van de dorpen Keri en Agalas bedreigen deze dorpen. De Grieken hebben massaal hulpdiensten ingezet om het vuur te bedwingen. Meer dan honderd brandweerlieden zijn uitgerukt met enkele tientallen voertuigen en vanuit de lucht wordt er met blusvliegtuigen geblust. De harde wind maakt het blussen lastig en zorgt ervoor dat het vuur zich gemakkelijk verspreid. Het gebied is vrij dicht bebost en heuvelachtig, wat twee extra factoren zijn die de bosbranden lastig te bestrijden maken. Tussen de geëvacueerde mensen zitten tientallen toeristen die een vakantie op Zakynthos vieren.

De rook als gevolg van de branden is vanaf afstand goed te zien. Het zuidwesten van Zakynthos is een geliefd stuk van het eiland om de minder toeristische kant van het eiland te ontdekken. Het pittoreske plaatsje Keri werd vorige week nog uitgeroepen tot één van de mooiste dorpjes van Zakynthos.

Bosbranden komen geregeld voor in Griekenland. Het droge weer in de zomermaanden zorgt ervoor dat de branden gemakkelijk kunnen ontstaan. Het veranderende klimaat van Griekenland lijkt de laatste jaren tot meer bosbranden te leiden.

← KLM onthult 100ste Delfts Blauwe huisje ANWB zet stevig in op reizen →

Dit artikel is geschreven door

Patrick van Zundert
Patrick van Zundert

Halverwege de jaren negentig ben ik begonnen met intensief reizen. Eerst als zakenreiziger, later steeds meer met het doel om over reizen op internet te publiceren. Deze uit de hand gelopen hobby heeft ervoor gezorgd dat ik een redelijk deel van het jaar op pad ben. Inmiddels heb ik ongeveer zestig landen bezocht en schrijf ik op verschillende reis- en bestemmingsgerelateerde websites zoals VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam