Eerste gipsvlucht landt woensdag op Rotterdam Airport

Eerste gipsvlucht landt woensdag op Rotterdam Airport

De kerstvakantie is nog maar net begonnen, maar woensdag wordt de eerste gipsvlucht al verwacht op Rotterdam Airport. Rond half vier in de middag zal het vliegtuig, met passagiers die ongelukkig terecht zijn gekomen tijdens de wintersport, naar verwachting landen. Woensdagochtend wordt bekend om hoeveel mensen het gaat.

Relatief vroeg

Rotterdam Airport heeft dit maandag laten weten. De eerste gipsvlucht, traditiegetrouw afkomstig uit Innsbruck, komt dit jaar relatief vroeg als gevolg van de eveneens vroege start van de kerstvakantie, aldus de luchthaven.

Speciale inrichting voor patiënten

Tyrol Air Ambulance is gespecialiseerd in medische vluchten en voert de gipsvluchten uit. In de cabine van het vliegtuig kan voor veel verschillende aandoeningen een speciale faciliteit gecreëerd worden. Het vliegtuig heeft een speciale inrichting voor patiënten die zowel liggend als zittend vervoerd moeten worden. De inrichting is flexibel en kan aangepast worden, dus het aantal maximum passagiers van het vliegtuig kan variëren. Er kunnen maximaal vijf liggende en maximaal 12 zittende passagiers mee vervoerd worden. In het vliegtuig vind je de benodigde medische apparatuur.

 

Vervoer naar huis

De meerderheid van de gipsvluchten is afkomstig uit Innsbruck (Oostenrijk) en Chambéry (Frankrijk). Het vliegtuig landt vervolgend op Rotterdam Airport en vanaf daar neemt het bedrijf International Medical Care (IMC) het vervoer per taxi of ambulance over. De patiënt wordt dan naar huis of het ziekenhuis vervoert.

← Ryanair staakt Italiaanse vluchten wegens veiligheid Online vakantie boeken steeds populairder →

Dit artikel is geschreven door

Eva de Ridder
Eva de Ridder

Eva de Ridder is een reiziger in hart en nieren. Al sinds haar zeventiende heeft ze de hele wereld over gezworven. De bedoeling was om na het afronden van haar VWO-opleiding een jaar te gebruiken om rond te reizen. Uiteindelijk heeft ze in drie jaar tijd meer dan vijftig landen bezocht om uiteindelijk zich te gaan nestelen in Nederland. Eva werkt part-time bij Klimaatinfo.nl en schrijft voor verschillende blogs en reissites. Nog steeds reist Eva minstens enkele maanden per jaar.

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam