Düsseldorf populairste Duitse luchthaven

Düsseldorf populairste Duitse luchthaven

De afgelopen jaren hebben steeds meer Nederlanders hun weg gevonden naar de Duitse luchthavens als vertrekpunt voor vakanties en zakenreizen. Hoge parkeerkosten op Schiphol, de inmiddels afgeschafte vliegtax en voor mensen buiten de Randstad de vervoersproblemen zijn belangrijke redenen geweest voor Nederlandse reizigers om eens een kijkje over de grens te nemen.

Wat men aantrof in Duitsland waren efficiënte luchthavens waar parkeren vaak een stuk goedkoper is dan op Schiphol en er op een aantal bestemmingen vaak een groter aanbod is aan vluchten, waardoor de ticketprijzen vaak ook een stuk lager liggen. Vooral op routes naar vakantielanden als Griekenland, Spanje en Turkije heb je veel meer keuze uit vluchten en luchtvaartmaatschappijen dan in Nederland. Niet voor niets dat je steeds meer Nederlandse kentekenplaten ziet bij de Duitse luchthavens.

Volgens de site VakantieviaDuitsland.nl is Düsseldorf International veruit de populairste Duitse luchthaven onder Nederlanders. Dit is gebaseerd op het zoek-, klik- en navigeergedrag binnen en naar de site. Vooral de Duitse luchtvaartmaatschappij Air Berlin zorgt voor veel Nederlandse passagiers op Düsseldorf International. Luchthaven Niederrhein-Weeze waar vooral prijsvechter Ryanair actief is staat op een stevige tweede plek. Ook het Nederlandse Transavia vliegt sinds het afgelopen jaar vanaf deze Duitse luchthaven.

De populairste Duitse luchthavens onder Nederlanders:

  • Düsseldorf International (35%)
  • Niederrhein-Weeze (29%)
  • Munster-Osnabruck (12%)
  • Köln-Bonn (10%)
  • Dortmund (6%)
  • Frankfurt International (5%)
  • Frankfurt-Hahn (3%)

Alleen de luchthavens die op redelijke reisafstand van Nederland ligt zijn meegenomen in de statistieken.

← Extra screening voor luchtreizigers uit 14 landen naar VS Ryanair staakt Italiaanse vluchten wegens veiligheid →

Dit artikel is geschreven door

Eva de Ridder
Eva de Ridder

Eva de Ridder is een reiziger in hart en nieren. Al sinds haar zeventiende heeft ze de hele wereld over gezworven. De bedoeling was om na het afronden van haar VWO-opleiding een jaar te gebruiken om rond te reizen. Uiteindelijk heeft ze in drie jaar tijd meer dan vijftig landen bezocht om uiteindelijk zich te gaan nestelen in Nederland. Eva werkt part-time bij Klimaatinfo.nl en schrijft voor verschillende blogs en reissites. Nog steeds reist Eva minstens enkele maanden per jaar.

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam