Drie opties voor een vakantie in eigen land

Vakantie 13 jan 2021
Drie opties voor een vakantie in eigen land

In 2020 was het zo goed als onmogelijk om verre reizen te maken naar het buitenland. Of dit er wel in zit in 2021 is nog maar de vraag, al lijkt er licht aan het einde van de tunnel te komen door de vaccins. Toch is het dus nog onduidelijk of op vakantie gaan naar exotische landen mogelijk is in de zomer van dit jaar. Het kan dan ook beter zijn om een vakantie voor te bereiden in eigen land, wat je dus mooi met je eigen auto kunt doen. Een autoverzekering moet dan uiteraard wel afgesloten zijn om bijvoorbeeld één van de onderstaande bestemmingen te bereiken in je vierwieler. 

Huizenruil

Het was in de zomer van 2020 erg druk op de Nederlandse campings. Mogelijk gaat dit in 2021 ook weer het geval zijn. Hier zul je helemaal geen last van hebben als je ervoor hebt gekozen om een huizenruil te doen. Hartstikke leuk en bijzonder natuurlijk! Om zo’n huizenruil voor elkaar te kunnen krijgen kun je gebruik maken van speciale platforms die hiervoor bedoeld zijn. Toch hoeft dit niet beslist, je zou immers ook een weekje kunnen ruilen met familie of vrienden die aan de andere kant van het land wonen. Kost je bovendien niets, net zoals een goedkope autoverzekering.

Glamping

Afgelopen zomer gingen de festivals niet door. De verhuurders van de luxe glampingtenten moesten daarom iets anders bedenken. Ze kwamen met de pop-up camping, wat toch wel dé hit van de zomer was. Op veel plaatsen in ons land kwamen tijdelijke glampings tevoorschijn. Qua sfeer deden ze eigenlijk niet onder voor een festival, zo zullen er kampvuurtjes zijn en kun je zelf pizza maken in een steenoven. Overnachten doe je bovendien in een tent die luxe ingericht is en op een prachtige locatie midden in de natuur staat. Ook in 2021 leuk!

Eilandhoppen

Ook kun je ervoor kiezen om te eilandhoppen op de Nederlandse Waddeneilanden. In de zomermaanden is er namelijk een speciale veerdienst beschikbaar tussen de vijf eilanden. Het is dan dus niet nodig om te reizen via het vasteland, wat enorm veel tijd zal schelen. Eilandhoppen op de Wadden is echt ontzettend leuk en zal je een unieke ervaring geven. Het is verstandig om op elke eiland een paar daagjes te blijven hangen, zo zal je echt het eilandleven kunnen ervaren op de Nederlandse Waddeneilanden. Nu al zin in!

← Onzekerheid lastig voor toerisme Vakantiekaartje 2.0 →

Dit artikel is geschreven door

Patrick van Zundert
Patrick van Zundert

Halverwege de jaren negentig ben ik begonnen met intensief reizen. Eerst als zakenreiziger, later steeds meer met het doel om over reizen op internet te publiceren. Deze uit de hand gelopen hobby heeft ervoor gezorgd dat ik een redelijk deel van het jaar op pad ben. Inmiddels heb ik ongeveer zestig landen bezocht en schrijf ik op verschillende reis- en bestemmingsgerelateerde websites zoals VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam