Dom van Milaan erg populair

Dom van Milaan erg populair

De Dom van Milaan is ineens heel erg populair als souvenir of als kerstcadeau. Replica’s van de beroemde Duomo in het centrum van Milaan vliegen over de toonbank sinds de aanslag op de Italiaanse premier Berlusconi afgelopen zondag. Door de snel toenemende vraag schieten de prijzen van de slimme handelaren ook snel omhoog. Waar je voor een kunststof replica voorheen zo’n vijf euro betaalde, betaal je nu bedragen tot tien euro. Dat is maar liefst het dubbele van wat je vorige week voor zo’n plastic gebouw betaalde. Metalen en marmeren exemplaren zijn nog duurder, maar kunnen ook vele malen gevaarlijker zijn dan de kunststof exemplaren.

Ik vraag me af of de veiligheidsdiensten wel goed in de gaten houden of er geen leden van Al Qaida gesignaleerd worden in Milaan. Voor hetzelfde geld bereidt men een aanslag op de paus voor met de levensgevaarlijke replica’s. Je weet het maar nooit tegenwoordig 😉

Of de echte Dom van Milaan te maken heeft met meer belangstelling is niets over terug te vinden in de binnenlandse en buitenlandse pers. Het zou me niets verbazen als deze brute aanslag op hét Italiaanse alfa-mannetje resulteert in meer toeristen die dit prachtig stukje bouwwerk eens in het echt willen bekijken en meteen een mooi beeldje meenemen voor onder de Kerstboom.

← Dubai-toren hoogste ter wereld

Dit artikel is geschreven door

Eva de Ridder
Eva de Ridder

Eva de Ridder is een reiziger in hart en nieren. Al sinds haar zeventiende heeft ze de hele wereld over gezworven. De bedoeling was om na het afronden van haar VWO-opleiding een jaar te gebruiken om rond te reizen. Uiteindelijk heeft ze in drie jaar tijd meer dan vijftig landen bezocht om uiteindelijk zich te gaan nestelen in Nederland. Eva werkt part-time bij Klimaatinfo.nl en schrijft voor verschillende blogs en reissites. Nog steeds reist Eva minstens enkele maanden per jaar.

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam