Deze zomer chaos op Europese snelwegen

Deze zomer chaos op Europese snelwegen

Wie dit zomerseizoen met de auto op vakantie gaat die moet rekening houden met extreme drukte op de belangrijke snelwegen naar de vele vakantiebestemmingen. Gedurende alle weekeindes in juli en augustus moet er rekening gehouden worden met vertragingen en opstoppingen op de snelwegen in voornamelijk Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Spanje en het noorden van Italië. Terreurdreiging in Turkije en het noorden van Afrika zorgt ervoor dat nog meer mensen dan anders kiezen voor een vakantie binnen de als veilig geachte gebieden van Europa. Omdat het gros van de toeristen in het weekeinde reist zullen de snelwegen en de tunnels moeite hebben de stroom aan auto’s te verwerken.

Wie kans ziet die wordt aangeraden om vooral doordeweeks te reizen. Hoewel er dan wel meer vrachtverkeer op de weg zit, is de hoeveelheid vakantieverkeer aanzienlijk minder. Op de website van de ANWB kun je zien op waar er op welke dagen er drukte, grote drukte of extreme drukte verwacht wordt. Op die manier kun je daar met je vakantieplanning rekening mee houden. Want niemand heeft uiteindelijk zin om in een monsterfile op Zwarte Zaterdag terecht te komen.

← Nederlandse toeristen vast in Dubai Afschaffing visum Turkije ramp voor visumbureau's →

Dit artikel is geschreven door

Patrick van Zundert
Patrick van Zundert

Halverwege de jaren negentig ben ik begonnen met intensief reizen. Eerst als zakenreiziger, later steeds meer met het doel om over reizen op internet te publiceren. Deze uit de hand gelopen hobby heeft ervoor gezorgd dat ik een redelijk deel van het jaar op pad ben. Inmiddels heb ik ongeveer zestig landen bezocht en schrijf ik op verschillende reis- en bestemmingsgerelateerde websites zoals VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam