Dekkingsbeperking Bangkok opgeheven

Dekkingsbeperking Bangkok opgeheven

Het Calamiteitenfonds heeft de dekkingsbeperking voor Bangkok opgeheven. Naar aanleiding van de presentatie van een zogenaamde ‘routekaart’ door premier Abhisit is de rust in Thailand enigszins teruggekeerd.

Abhisit presenteert routekaart

Op 3 mei heeft de huidige Thaise premier Abhisit een ‘routekaart’ gepresenteerd met daarin plannen die de politieke spanningen moeten wegnemen. Het belangrijkst punt uit de roadmap is dat Abhisit op 14 november 2010 verkiezingen voorstelt.

Roodhemden enigszins sceptisch

De oppositiepartijen in Thailand zijn positief over het plan. De Roodhemden (aanhangers van oud-premier Thaksin) zijn nog wat sceptisch. Volgens hen is Abhisit niet bevoegd de verkiezingsdatum vast te stellen en zij vinden 14 november 2010 te laat. Zolang premier Abhisit nog geen definitieve datum vaststelt zullen de Redshirts blijven demonstreren in het centrum van Bangkok.

Advies Ministerie van Buitenlandse zaken ongewijzigd

Door het voorstel van de Thaise premier is de kans op geweld in de Thaise hoofdstad sterk afgenomen. Het Calamiteitenfonds heeft daarom de dekkingsbeperking ingetrokken. Het advies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken blijft ongewijzigd. Zij raden nog steeds niet-essentiele reizen naar Bangkok af. De politieke situatie is immers nog niet stabiel. Wanneer de redshirts niet meer zullen demonstreren in het centrum van Bangkok (Ratchaprasong kruispunt) is de situatie pas weer normaal te noemen.

← Ryanair: nieuwe basis Barcelona Mogelijk vliegtaks in Duitsland →

Dit artikel is geschreven door

Eva de Ridder
Eva de Ridder

Eva de Ridder is een reiziger in hart en nieren. Al sinds haar zeventiende heeft ze de hele wereld over gezworven. De bedoeling was om na het afronden van haar VWO-opleiding een jaar te gebruiken om rond te reizen. Uiteindelijk heeft ze in drie jaar tijd meer dan vijftig landen bezocht om uiteindelijk zich te gaan nestelen in Nederland. Eva werkt part-time bij Klimaatinfo.nl en schrijft voor verschillende blogs en reissites. Nog steeds reist Eva minstens enkele maanden per jaar.

Een reactie

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam