De 10 smerigste hotels in Azië

Hotels 09 mrt 2010
De 10 smerigste hotels in Azië

Het voordeel van reviewsites zoals Zoover en Tripadvisor is dat je verder kunt kijken dan de mooie plaatjes die in een brochure of op internet staan. Een foto van een aantrekkelijk strand, een groot zwembad en lachende toeristen doet het natuurlijk altijd goed. Als er al foto’s te vinden zijn van kamers en vooral badkamers dan kun je er donder op zeggen dat er eerst opgeruimd en schoongemaakt is voordat de foto gemaakt is. Ongedierte, ranzige matrassen, schimmel in douches en zwarte toiletpotten zie je zelden voordat je de boeking maakt. Dit soort ellende krijg je helaas pas te zien (en vaak ook te ruiken) als je al op de plek van bestemming bent.

top 10 smerigste hotels

De reviewsite Tripadvisor stelt elk jaar een lijstje van de 10 smerigste hotels voor een aantal bestemmingen samen. Deze lijst is gebaseerd op de beoordelingen en meningen van de gasten die hun opmerkingen op de site van tripadvisor plaatsen. In de top 10 van Azië staat een mooie mix van ranzige hotels. De twijfelachtige eer om op de eerste plaats te staan is het PhiPhi Don Chukit Resort in het betoverende Thailand. Bevlekt beddengoed, smerige badkamers, stinkend, walgelijk zijn de woorden die je leest over dit hotel. Eén gast is zelfs zonder te overnachten weggelopen terwijl hij al betaald had.

de top 10 van Azië

1. Phi Phi Don Chukit Resort, Ko Phi Phi Don, Thailand

2. Raj Residency, Chennai (Madras), India

3. Goldkist Beach Resort, Singapore, Singapore

4. Mahkota Hotel Melaka, Melaka, Maleisië

5. Centaur Hotel, IGI Airport, New Delhi, India

6. Tatami Hampton Hotel, Hong Kong, China

7. Pearl of the Pacific Boracay Resort & Spa, Boracay, Filippijnen

8. First Hotel Bangkok, Bangkok, Thailand

9. Seri Costa Hotel-Resort, Melaka, Maleisië

10. Royal Peacock Hotel, Singapore, Singapore

← Hotels New York bijna een kwart goedkoper Hotels flink goedkoper →

Dit artikel is geschreven door

Eva de Ridder
Eva de Ridder

Eva de Ridder is een reiziger in hart en nieren. Al sinds haar zeventiende heeft ze de hele wereld over gezworven. De bedoeling was om na het afronden van haar VWO-opleiding een jaar te gebruiken om rond te reizen. Uiteindelijk heeft ze in drie jaar tijd meer dan vijftig landen bezocht om uiteindelijk zich te gaan nestelen in Nederland. Eva werkt part-time bij Klimaatinfo.nl en schrijft voor verschillende blogs en reissites. Nog steeds reist Eva minstens enkele maanden per jaar.

Een reactie

  1. Zomervakantie
    10 maart 2010 om 08:53

    Als je dat resort in Thailand ziet dan zou je op basis van de foto’s op hun website echt denken een aardig hotel te boeken. Maar goed dat er reviewsites zoals zoover en tripadvisor zijn.


Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam