Christusbeeld in Rio niet bereikbaar

Christusbeeld in Rio niet bereikbaar

Voor het eerst in de geschiedenis is de toegang naar het standbeeld van Christus de Verlosser in Rio de Janeiro gesloten.

Christus de Verlosser (Cristo Redentor) kijkt vanaf de berg Corcovado uit over de Braziliaanse hoofdstad Rio de Janeiro. De Corcovado bevindt zich in het Nationaal Park Tijuca. Maar door hevige regenval eerder deze maand versperren stenen, modder en bomen de toegang van het Nationaal Park.

De burgemeester van Rio de Janeiro schat dat de herstelwerkzaamheden wel 2,8 miljoen dollar gaan kosten. De hellingen moeten verstevigd worden, waardoor het park voor onbepaalde tijd gesloten is.

Ieder jaar bezoeken 2 miljoen toeristen de 710 meter hoge Corcovado. Het beeld van Christus de Verlosser is te bereiken per auto of trein. In 2007 werd het verkozen tot één van de zeven nieuwe wereldwonderen.

← Colosseum kan eind zomer ondergronds bezocht worden Toren in Londen symboliseert Olympische Spelen →

Dit artikel is geschreven door

Eva de Ridder
Eva de Ridder

Eva de Ridder is een reiziger in hart en nieren. Al sinds haar zeventiende heeft ze de hele wereld over gezworven. De bedoeling was om na het afronden van haar VWO-opleiding een jaar te gebruiken om rond te reizen. Uiteindelijk heeft ze in drie jaar tijd meer dan vijftig landen bezocht om uiteindelijk zich te gaan nestelen in Nederland. Eva werkt part-time bij Klimaatinfo.nl en schrijft voor verschillende blogs en reissites. Nog steeds reist Eva minstens enkele maanden per jaar.

Een reactie

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam