Capital Gate tower schever dan de toren van Pisa

Capital Gate tower schever dan de toren van Pisa

In Abu Dhabi is de meest scheve toren ter wereld te vinden, de Capital Gate tower. De toren van 160 meter lang helt 18 graden. Dat is bijna vijf keer schever dan de toren van Pisa.

Guinness Book of World Records

De Italiaanse toren van Pisa is op een natuurlijke manier scheef komen te staan en helt 4 graden. Maar de Capital Gate tower in de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten wordt bewust scheef gebouwd. Inmiddels is de toren door het Guinness Book of World Records gecertificeerd als ‘World’s Furthest Leaning Manmade Tower’.

In 2011 gereed

De bouw moet in 2011 helemaal klaar zijn. Op dit moment wordt er nog hard gewerkt aan het interieur van de toren. Het gebouw telt in totaal 35 verdiepingen. Er wordt onder andere kantoorruimte en een hotel in de toren gevestigd.

← Oude auto's verdwijnen uit straatbeeld South Beach Pretparkhoofdstad Orlando →

Dit artikel is geschreven door

Eva de Ridder
Eva de Ridder

Eva de Ridder is een reiziger in hart en nieren. Al sinds haar zeventiende heeft ze de hele wereld over gezworven. De bedoeling was om na het afronden van haar VWO-opleiding een jaar te gebruiken om rond te reizen. Uiteindelijk heeft ze in drie jaar tijd meer dan vijftig landen bezocht om uiteindelijk zich te gaan nestelen in Nederland. Eva werkt part-time bij Klimaatinfo.nl en schrijft voor verschillende blogs en reissites. Nog steeds reist Eva minstens enkele maanden per jaar.

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam