Canarische Eilanden blijft winterzontopper

Winterzon 16 dec 2015
Canarische Eilanden blijft winterzontopper

De Canarische Eilanden blijft dé winterzonbestemmimg onder Nederlandse en Belgische toeristen. Dat blijkt uit de statistieken van winterzon.net, dé Nederlandse informatiesite over winterzonbestemmingen. Op basis van de bezoekstatistieken van de verschillende pagina’s van de site oriënteren de meeste bezoekers zich op een vakantie op de Canarische Eilanden. De eilanden Tenerife en Gran Canaria zijn daarbij de meest populaire bestemmingen. De pagina’s van Tenerife en Gran Canaria worden ongeveer net zoveel bezocht.

Verrassend is Egypte de volgende topbestemming op het lijstje, hoewel de bezoekersaantallen ten opzicht van vorig jaar wel met tie procent gedaald zijn. De nummer 3 is dit jaar Kaapverdië. Deze eilandengroep heeft daarmee Turkije en Spanje ingehaald. Het aantal bezoekers op de Kaapverdië winterzon pagina is in een jaar tijd met 21,28 procent gestegen.

De andere toppers dit winterzonseizoen zijn respectievelijk Portugal, Griekenland, Marokko, Malta en Cyprus. Vanwege de geschiktheid van deze bestemmingen als strandbestemming in de winter gaat het hier vooral om kijkers die willen weten of de bestemming geschikt is. Het aantal winterzonvakanties dat bijvoorbeeld naar Griekenland geboekt wordt is minimaal, wat mede door het aanbod van pakketreizen in het winterseizoen komt.

← Gambia en Kaapverdië erg populair deze winter Flinke toename aantal winterzonboekingen →

Dit artikel is geschreven door

Patrick van Zundert
Patrick van Zundert

Halverwege de jaren negentig ben ik begonnen met intensief reizen. Eerst als zakenreiziger, later steeds meer met het doel om over reizen op internet te publiceren. Deze uit de hand gelopen hobby heeft ervoor gezorgd dat ik een redelijk deel van het jaar op pad ben. Inmiddels heb ik ongeveer zestig landen bezocht en schrijf ik op verschillende reis- en bestemmingsgerelateerde websites zoals VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam