Bom barst in Bangkok

Bom barst in Bangkok

Al wekenlang broeit er iets in Bangkok, de hoofdstad van Thailand. De Thaise regering is de aanhoudende demonstraties in Bangkok zo beu dat premier Abhisit Vejjajiva woensdag de noodtoestand heeft uitgeroepen in de hoofdstad. Dat meldt de Telegraaf op haar site. “De noodtoestand is bedoeld om de situatie op te lossen en de zaak weer normaal te laten worden”, aldus de premier op de Thaise televisie. De demonstraties van de antiregeringbeweging begonnen een steeds dreigender karakter te krijgen. Om explosies van geweld in de stad te voorkomen heeft de overheid de spreekwoordelijke bom al laten barsten en moet de noodtoestand ervoor zorgen dat de situatie in Bangkok stabiliseert.

reisadvies

Voor Bangkok geldt geen negatief reisadvies en er is geen direct gevaar voor toeristen in Bangkok. Toch kunnen er situaties ontstaan waar je liever niet in terecht wilt komen. Het Ministerie voor Buitenlandse Zaken schrijft op dit moment op haar site: “U wordt aangeraden demonstraties en samenscholingen te mijden. Zij kunnen plotseling en onverwacht uit de hand lopen en bovendien overslaan naar andere lokaties. Als er op straat geweld uitbreekt, wordt u geadviseerd binnen te blijven en de media en de website van de ambassade te volgen. Ook in andere steden in het land vinden overigens regelmatig betogingen gericht tegen de regering plaats.” Lees hier het hele reisadvies voor Thailand.

← Toeristen geen last van onrust in Bangkok Vrouwen willen lijk inchecken →

Dit artikel is geschreven door

Eva de Ridder
Eva de Ridder

Eva de Ridder is een reiziger in hart en nieren. Al sinds haar zeventiende heeft ze de hele wereld over gezworven. De bedoeling was om na het afronden van haar VWO-opleiding een jaar te gebruiken om rond te reizen. Uiteindelijk heeft ze in drie jaar tijd meer dan vijftig landen bezocht om uiteindelijk zich te gaan nestelen in Nederland. Eva werkt part-time bij Klimaatinfo.nl en schrijft voor verschillende blogs en reissites. Nog steeds reist Eva minstens enkele maanden per jaar.

2 reacties

  1. Vital
    9 april 2010 om 08:42

    Er is geen enkel probleem in Bangkok. De demonstraties betreffen slechts enkele straten waar toch al weinig of geen toeristen komen. Als je daar niet komt weet je niet eens dat er in Bangkok iets aan de hand is. Gewoon naar Thailand gaan er is zoveel moois te zien en te beleven!


Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam