Beste portemonnees voor op vakantie

Handige tips 23 jun 2017
Beste portemonnees voor op vakantie

Een vakantie vraagt om een andere portemonnee dan het dagelijks gebruik in Nederland. Dat is iets wat steeds meer Nederlanders beginnen te beseffen. De standaard damesportemonnee waar tientallen pasjes in kunnen en die de afmeting heeft van een kluis is op vakantie niet echt handig. Hetzelfde geldt voor de bij de heren zo geliefde billfold. Met het oog op diefstal, verlies en gebruiksgemak zijn andere portemonnees vaak een stuk handiger als je op vakantie gaat. Puur uit veiligheid is een compactere portemonnee die je beter weg kunt stoppen al handiger. Als mannen hun kontzak kunnen vermijden en vrouwen geen flinke handtas nodig hebben om hun portemonnee in te stoppen dan heb je al winst behaald. Vanuit veiligheid is het ook goed om bankpassen, creditcards en geld te verspreiden. Alles in één portemonnee maakt het misschien overzichtelijker, maar zorgt er ook voor dat je bij verlies of diefstal ineens alles kwijt bent.

Wat tegenwoordig helemaal in is en ook op reis erg handig is, is de zogenaamde Secrid Mini Wallet. Deze zijn handig van formaat en vooral bedoeld voor pasjes. Tegenwoordig betaal je op veel plekken, in ieder geval in Europa, toch met een pas? Er is wel ruimte voor wat papiergeld, dus je hebt wel altijd contant geld bij zo. Het extra voordeel van de Secrid Wallets is dat de pasjes met leesbare chip voor contactloos betalen beschermd zijn tegen automatisch uitlezen. Bij Bagageonline vind je een groot aantal van deze handige nieuwe generatie portemonnees.

Waar je voor op vakantie altijd op moet letten is dat je snel geld kunt pakken en terugstoppen. Het lopen klunzen op een toeristenmarkt met je geld is niet handig. Voor sommige reizen moet je ook eens kijken naar het materiaal. Leer is gevoelig voor water en soms zelfs voor vochtige lucht. Kijk daarom naar polyester portemonnees die veel minder gevoelig zijn voor weersinvloeden.

← 5 tips voor je watersportvakantie Neem je smartphone veilig mee op reis →

Dit artikel is geschreven door

Patrick van Zundert
Patrick van Zundert

Halverwege de jaren negentig ben ik begonnen met intensief reizen. Eerst als zakenreiziger, later steeds meer met het doel om over reizen op internet te publiceren. Deze uit de hand gelopen hobby heeft ervoor gezorgd dat ik een redelijk deel van het jaar op pad ben. Inmiddels heb ik ongeveer zestig landen bezocht en schrijf ik op verschillende reis- en bestemmingsgerelateerde websites zoals VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam