België: de beste hotels in de mooiste steden

Hotels 01 sep 2010
België: de beste hotels in de mooiste steden

Voor iedereen die het vakantiegevoel nog eens wil opwekken tijdens de laatste zomerweken, richt hotelexpert Hotels.com haar pijlen op toeristische hotspots in België. Aan de hand van recensies van gasten stelt de toonaangevende boekingssite vast wat de best gewaardeerde hotels zijn in Brussel, Antwerpen, Brugge en Gent. Waar moet je overnachten tijdens je citytrip in deze bruisende historische steden?

Brussel: beste hotel in hoofdstad

De Belgische hoofdstad is enorm veelzijdig: een strooptocht naar de lekkerste Brusselse wafel of praline kan bijvoorbeeld afgewisseld worden met een bezoek aan het Atomium of aan Manneken Pis. Brussel herbergt een groot aantal hotels. Het meest lovend zijn de gasten van het vijfsterren Sofitel Brussels Europe. Deze stijlvolle accommodatie is met een gemiddeld cijfer van maar liefst 9.8 het best gewaardeerde hotel in de Belgische hoofdstad. Ook in de andere onderzochte steden kon geen enkel hotel deze score evenaren. Bezoekers van Brussel bestempelen designhotel The Dominican met een gemiddeld cijfer van 9.2 tot de beste viersterren accommodatie. Het eigentijdse en fris gestijlde Hotel BLOOM is met een 8.6 het best gewaardeerde driesterren hotel van de hoofdstad.

Antwerpen: viersterren diamant

Het levendige centrum van Antwerpen heeft toeristen veel te bieden: van musea en kerken tot de vogeltjesmarkt en de haven. Overnachtingsmogelijkheden zijn er te over. Viersterren Lindner Hotel & City Lounge, gelegen in het hart van de diamantwijk, is met een gemiddeld cijfer van 8.8 het best gewaardeerde hotel in Antwerpen. Hotel Astoria, gelegen tussen Station Antwerpen-Centraal en het Stadspark, is met een 8.0 de beste driesterren accommodatie van de stad.

Brugge: stijlvolle historie gewaardeerd

In de historische binnenstad van Brugge, die in zijn geheel op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat, waant menig toerist zich in het rijke verleden van de stad. Dat is zeker het geval in het exclusieve vijfsterren Kempinski Hotel Dukes’ Palace, met een 9.6 het best gewaardeerde hotel in Brugge. Hotel Jan Brito en Hotel Oud Huis de Peellaert, beide gevestigd in een statig en karakteristiek pand, zijn met een 9.4 de best gewaardeerde viersterren hotels in de stad. Het moderne Martin’s Brugge hotel in het hart van de stad spant met een gemiddeld cijfer van 9.0 de kroon in de driesterren categorie.

Gent: onbetwiste nummer één

Net als de andere Belgische hotspots heeft Gent veel meer te bieden dan alleen een prachtig historisch centrum. De stad bruist van de energie, iets dat ervaren kan worden tijdens de populaire jaarlijkse Gentse Feesten. Het viersterren Ghent Marriott Hotel is met een overtuigende 9.0 het meest gewaardeerde hotel van de stad. Dit hotel is gevestigd op een prachtige locatie in de binnenstad van Gent, in een historisch pand aan de oevers van de Leie.

Voorbereid op reis

Bij het samenstellen van de lijst is gekeken naar hotels die ten minste 25 keer beoordeeld werden. Op die manier doen niet alleen de grote hotels en hotelketens mee, maar ook de kleinere boutique hotels die logischerwijs minder bezoekers ontvangen en dus ook minder vaak beoordeeld worden. De hotels werden beoordeeld op basis van service, comfort van de kamer, netheid van de kamer, en onderhoudsstaat. Boekingssite Hotels.com heeft de beschikking over ruim 1.8 miljoen recensies van hotels over de hele wereld, geplaatst door klanten van de boekingssite die daadwerkelijk te gast waren in de hotels.

De recensies van de accommodaties worden veelvuldig geraadpleegd door bezoekers van Hotels.com. Naast de hotelbeoordelingen biedt de boekingssite diensten van TripAdvisor® op haar website aan, waarmee reizigers geïnformeerd worden over uiteenlopende aspecten van de aangeboden hotels. Recensies, foto’s, plattegronden en beschrijvingen van faciliteiten en locaties schetsen samen een nauwkeurig en objectief beeld van wat reizigers kunnen verwachten.

← Liefst gratis internet in hotel Tune Hotels opent eerste hotel in Londen →

Dit artikel is geschreven door

Eva de Ridder
Eva de Ridder

Eva de Ridder is een reiziger in hart en nieren. Al sinds haar zeventiende heeft ze de hele wereld over gezworven. De bedoeling was om na het afronden van haar VWO-opleiding een jaar te gebruiken om rond te reizen. Uiteindelijk heeft ze in drie jaar tijd meer dan vijftig landen bezocht om uiteindelijk zich te gaan nestelen in Nederland. Eva werkt part-time bij Klimaatinfo.nl en schrijft voor verschillende blogs en reissites. Nog steeds reist Eva minstens enkele maanden per jaar.

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam