Arke gaat met Dreamliner op Sint Maarten vliegen

Vliegen 03 mrt 2015
Arke gaat met Dreamliner op Sint Maarten vliegen

Goed nieuws voor iedereen die een vakantie op het tropische Sint Maarten willen vliegen en graag met de Dreamliner vliegen: Arke gaat vanaf november vluchten op Sint Maarten uitvoeren met de Boeing 787 Dreamliner. Dat gebeurt door middel van twee vluchten per week, die gecombineerd gaan worden met het eiland Curaçao. Dat zal ervoor zorgen dat je op de heen- en/of terugvlucht een tussenlanding op Curaçao kunt hebben.

Sint Maarten

Sint Maarten is één van de voormalige Nederlandse Antillen. Het eiland bestaat uit twee delen: een Frans en een Nederlands deel. Het Nederlandse deel is sinds 2010 een zelfstandig land binnen het Koninkrijk der Nederlanden.

Sint Maarten ontvangt jaarlijks circa 17.000 Nederlanders, van de in totaal 580.000 buitenlandse toeristen. 55% hiervan komt uit de VS en Canada en 12% uit Frankrijk. Op dit moment kan vanuit Nederland drie keer per week met KLM naar Sint Maarten worden gevlogen. Met de twee extra Arke Dreamliner vluchten verwacht TUI jaarlijks circa 15.000 extra Nederlandse toeristen naar Sint Maarten te trekken, bijna een verdubbeling van het huidige aantal. Met negen vluchten per week dit jaar, zijn de Antillen gezamenlijk veruit de belangrijkste verre bestemmingen van reisorganisatie TUI Nederland. Daarnaast vervullen de reismerken Arke, Holland International en Kras een belangrijke rol in het Antilliaanse toerisme. Curaçao, Aruba en Bonaire trekken jaarlijks circa 200.000 Nederlanders; zowel vakantiegangers, zakenreizigers als familiebezoek. Ongeveer 50% van deze groep gaat georganiseerd op vakantie met de reismerken van TUI. TUI is met 70 lokale medewerkers een belangrijke werkgever op de eilanden en overweegt de mogelijkheid om ook op Sint Maarten een eigen verkoopkantoor te openen en straks losse vluchten vanuit Sint Maarten te verkopen.

De Dreamliner

In juni 2014 heeft Arke als eerste Nederlandse luchtvaartmaatschappij de Boeing 787 Dreamliner aan haar vloot toegevoegd. In december nam de airline de tweede Dreamliner in ontvangst en in maart komt het derde toestel. De B787 Dreamliner is lichter, stiller, zuiniger en vooral veel comfortabeler dan de huidige generatie vliegtuigen. De Dreamliner is niet alleen prettig om in te vliegen maar ook minder milieubelastend; de motoren van het toestel zijn 15% schoner en produceren 60% minder geluid dan bij vergelijkbare vliegtuigen. Bovendien verbruiken ze 20% minder brandstof en CO2 per passagier. 

Nu boekbaar

Je kunt vanaf nu vakanties met vluchten van Arke naar Sint Maarten boeken via de Arke site. Ook kun je losse vliegtickets naar Sint Maarten boeken. Er zal gevlogen worden op woensdag en op zondag. Je kunt zowel de vakanties naar Sint Maarten als de vliegtickets boeken via de Arke website.

← Geen maaltijden bij KLM Emirates start met dagelijkse vlucht naar Bali →

Dit artikel is geschreven door

Patrick van Zundert
Patrick van Zundert

Halverwege de jaren negentig ben ik begonnen met intensief reizen. Eerst als zakenreiziger, later steeds meer met het doel om over reizen op internet te publiceren. Deze uit de hand gelopen hobby heeft ervoor gezorgd dat ik een redelijk deel van het jaar op pad ben. Inmiddels heb ik ongeveer zestig landen bezocht en schrijf ik op verschillende reis- en bestemmingsgerelateerde websites zoals VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam