Antwerpen piekt deze zomer

Steden 29 jul 2010
Antwerpen piekt deze zomer
Het matige weer de afgelopen week zorgt voor een flinke belangstelling voor Antwerpen als toeristische bestemming. Waar de dagjesmensen bij goed weer massaal kiezen voor strand, zwembad en binnenwateren daar lijkt men nu de weg gevonden te hebben naar steden als Antwerpen, Brugge en Amsterdam. De straten die normaal juist wat leger zijn in juli en augustus worden door de matige temperaturen en het buiige karakter van het weer juist goed gevuld met mensen die komen om te winkelen, musea te bezoeken en lekker op het terras te zitten op momenten dat het zonnetje lekker even doorkomt.
Bioscoop Metropolis heeft deze maand ook niet te klagen. Diverse kaskrakers zoals ‘Sex and the City’, ‘Toy Story’ ,’ The Karata Kid’ en de nieuwste Shrek film zorgen voor goedgevulde zalen van deze megabioscoop. Naast het bioscoopbezoek heeft Antwerpen zoals iedere zomer volop evenementen te bieden waardoor men zich geen moment hoeft te vervelen in de Antwerpse binnenstad. Grote trekpleister is het festival Zomer van Antwerpen dat tot eind augustus diverse culturele festiviteiten biedt. Voor de fijnproevers is er deze week het culinair spektakel Antwerpen Proeft, waarbij je op heerlijke wijze kennis kunt maken met wat diverse restaurants in Antwerpen te bieden hebben. Dit evenement begint vandaag om 18 uur en duurt maar liefst 4 dagen.
← Trabants steeds zeldzamer in Berlijn Vernieuwde Londense dubbeldekker →

Dit artikel is geschreven door

Eva de Ridder
Eva de Ridder

Eva de Ridder is een reiziger in hart en nieren. Al sinds haar zeventiende heeft ze de hele wereld over gezworven. De bedoeling was om na het afronden van haar VWO-opleiding een jaar te gebruiken om rond te reizen. Uiteindelijk heeft ze in drie jaar tijd meer dan vijftig landen bezocht om uiteindelijk zich te gaan nestelen in Nederland. Eva werkt part-time bij Klimaatinfo.nl en schrijft voor verschillende blogs en reissites. Nog steeds reist Eva minstens enkele maanden per jaar.

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam