Alleen cruisen zonder toeslag

Vakantie 19 mrt 2010
Alleen cruisen zonder toeslag

Als single betaal je vaak een flinke toeslag, wanneer je een tweepersoonscabine gebruikt op een schip. De hoge tarieven weerhouden een hoop soloreizigers om te gaan cruisen. Daarom gaan het Britse P&O en Norwegian Cruise Line (NCL) nieuwe schepen in gebruik nemen met een aantal eenpersoonscabines.

Toeslag voor soloreizigers

Uit onderzoek is gebleken dat er 35 miljoen mensen alleen de wereld rondreizen. Slechts vijf procent hiervan kiest voor een cruise, wegens de enorme toeslag. P&O als NCL introduceren daarom allebei een nieuw schip met eenpersoonscabines, waardoor soloreizigers voordeliger kunnen cruisen.

Epic van Norwegian Cruise Line

Het schip Epic van cruisemaatschappij Norwegian Cruise Line zal in juli zijn eerste afvaart maken. Hierin zijn 128 eenpersoons studio’s te boeken. Daarnaast is er ook een gezamenlijke ruimte aanwezig waar je met andere reizigers kunt kletsen of koffie drinken. Als single kun je al vanaf 560 euro zeven dagen cruisen.

Azura van P&O

P&O zal op het schip Azura 18 eenpersoonscabines aanbieden. De cabines bevinden zich allemaal op hetzelfde dek. P&O heeft nog geen prijzen bekendgemaakt voor deze hutten.

← Seks op vakantie Pas op voor timesharing →

Dit artikel is geschreven door

Eva de Ridder
Eva de Ridder

Eva de Ridder is een reiziger in hart en nieren. Al sinds haar zeventiende heeft ze de hele wereld over gezworven. De bedoeling was om na het afronden van haar VWO-opleiding een jaar te gebruiken om rond te reizen. Uiteindelijk heeft ze in drie jaar tijd meer dan vijftig landen bezocht om uiteindelijk zich te gaan nestelen in Nederland. Eva werkt part-time bij Klimaatinfo.nl en schrijft voor verschillende blogs en reissites. Nog steeds reist Eva minstens enkele maanden per jaar.

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam