Aangescherpt reisadvies Sharm el-Sheikh

Aangescherpt reisadvies Sharm el-Sheikh

Naar aanleiding van het afgelopen zaterdag neergestorte vliegtuig in Egypte zijn de reisadviezen voor de Egyptische badplaats Sharm el-Sheikh aangepast. Oorzaak is het Amerikaanse vermoeden dat de crash mogelijk het gevolg is van een bom aan boord. De bewering van IS dat zij verantwoordelijk zijn voor het neerstorten van Kogalymavia vlucht 7K9268 zou daarmee weleens de keiharde waarheid kunnen zijn.

Britse en Nederlandse luchtvaartmaatschappijen hebben hierdoor besloten om in ieder geval tot zondag alle vluchten van en naar Sharm el-Sheikh te schrappen. Het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft haar reisadvies voor de populaire badplaats aangepast. Het advies is momenteel om beter niet naar Sharm el-Sheikh. Het verwarrende is dat er volgens de kaart op de overheidssite geen sprake is van een negatief reisadvies. De stad Sharm el-Sheikh staat daar met een geel bolletje aangegeven, wat betekent dat je op moet letten omdat er veiligheidsrisico’s zijn. Dit laat toeristen die op zeer korte termijn naar Sharm el-Sheikh af zouden moeten reizen voor hun vakantie nog eventjes in onzekerheid zitten of ze hun vakantie wel kunnen maken.

Wie voor zondag zou vertrekken naar Sharm el-Sheikh die zal dat in ieder geval niet kunnen. Neem in dit geval contact op met de reisorganisatie. Volgens de media verblijven er momenteel 408 Nederlanders in Sharm el-Sheikh. Zij kunnen niet voor zondag naar huis. De overheid en de Nederlandse luchtvaartmaatschappijen wachten momenteel de uitslag van een Brits onderzoek af voordat er nieuwe beslissingen genomen worden.

← KLM voert betaalde stoelreservering in Vliegveld Bali gesloten door aswolk →

Dit artikel is geschreven door

Patrick van Zundert
Patrick van Zundert

Halverwege de jaren negentig ben ik begonnen met intensief reizen. Eerst als zakenreiziger, later steeds meer met het doel om over reizen op internet te publiceren. Deze uit de hand gelopen hobby heeft ervoor gezorgd dat ik een redelijk deel van het jaar op pad ben. Inmiddels heb ik ongeveer zestig landen bezocht en schrijf ik op verschillende reis- en bestemmingsgerelateerde websites zoals VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam