6 tips voor de ultieme wintersport vakantie

Wintersport 05 sep 2018
6 tips voor de ultieme wintersport vakantie

Ga je komende winter op wintersportvakantie? Wie goed voorbereid op reis gaat die heeft daar tijdens de vakantie volop profijt van. Wij geven daarom onze 6 tips voor de ultieme wintersport vakantie.

[1] Check de sneeuwzekerheid

De grootste fout die mensen maken bij het boeken van een wintersportvakantie is dat er niet goed gekeken wordt naar de sneeuwzekerheid. Het is erg jammer als je een dure vakantie boekt en er vervolgens ter plaatse achter moet komen dat er onvoldoende sneeuw ligt om te skiën, snowboarden, langlaufen of een andere vorm van wintersport te beoefenen. Kijk daarom voor het boeken goed hoe groot de sneeuwzekerheid is. Garantie heb je zelden, maar je kunt de kans op een tegenvaller wel beperken door zorgvuldig je bestemming en reisperiode uit te kiezen.

[2] Koop de juiste kleding

Voor ieder type wintersport is er verschillende soorten kleding te koop die perfect aansluit bij de te beoefenen sport en de weersomstandigheden. Bij Snowcountry kun je veel soorten wintersportkleding online kopen. Zo vind je hier bijvoorbeeld handschoenen die tegen de meest barre omstandigheden bestand zijn en nog comfortabel genoeg zijn om mee te sporten.

[3] Zorg voor een goede reisverzekering

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Dat geldt vooral voor wintersporten. Je zou niet de eerste zijn die een ongeluk op de piste krijgt en daarna met hoge kosten zit voor eerste hulp en eventueel repatriëring naar Nederland. Zorg daarom voor een goede reisverzekering waarbij wintersportdekking inbegrepen is. Kijk wel goed naar de polisvoorwaarden, met name over de dekking bij eventuele ongevallen die off-piste plaats kunnen vinden.

[4] Koop je eigen uitrusting

Natuurlijk kun je ter plaatse ski’s en skischoenen huren, maar wat is er fijner dan met je eigen materiaal af te kunnen reizen. De aanschafprijs heb je er vaak al vrij snel uit als je het afzet tegen de kosten om een paar keer te huren. Nadeel is wel dat je de mogelijkheid moet hebben om bijvoorbeeld je ski’s mee te kunnen nemen. Vind je het aanschaffen van een nieuwe uitrusting te prijzig? Kijk dan eens naar tweedehandsmateriaal.

[5] Zorg dat je auto er klaar voor is

De meeste mensen reizen met de auto naar de wintersportbestemming. Dan is het wel van belang dat je auto er helemaal klaar voor is. Is de auto technisch in orde? Liggen er winterbanden onder de auto? Is het raadzaam om sneeuwkettingen mee te nemen (en weet je hoe dat ze werken)? Zit er voldoende ruitensproeiervloeistof in het reservoir? Heeft de auto voor vertrek nog een beurt nodig? Dit zijn allemaal elementen waar je rekening mee moet houden.

[6] Luister naar je stemmetje van binnen

Natuurlijk klinkt het stoerder als je de blauwe of zelfs de zwarte piste af gaat in plaats van de eenvoudigere rode piste. Maar verstandiger is om naar je eigen kunnen te kijken en die niet te overschatten. Als je stemmetje van binnen zegt: ga van de rode piste af, dan moet je niet eigenwijs zijn en gewoon van de blauwe piste afdalen.

 

← Let op bij de aanschaf van een dakkoffer Sneeuwzekerheid steeds belangrijker bij boeken wintersport →

Dit artikel is geschreven door

Patrick van Zundert
Patrick van Zundert

Halverwege de jaren negentig ben ik begonnen met intensief reizen. Eerst als zakenreiziger, later steeds meer met het doel om over reizen op internet te publiceren. Deze uit de hand gelopen hobby heeft ervoor gezorgd dat ik een redelijk deel van het jaar op pad ben. Inmiddels heb ik ongeveer zestig landen bezocht en schrijf ik op verschillende reis- en bestemmingsgerelateerde websites zoals VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam