5 dingen die je niet mee mag nemen op vakantie

Overig 07 okt 2020
5 dingen die je niet mee mag nemen op vakantie

Ga je op vakantie? Dan is het wel fijn om te weten wat je wel, en vooral ook wat je eigenlijk niet mee het vliegtuig in mag nemen. We zijn voor je op onderzoek uitgegaan en hebben de belangrijkste weetjes voor je verzameld.

1. CBD-olie
Hoewel CBD-olie in sommige landen mee mag, moet er wel te allen tijde een Schengenverklaring ingediend worden. Deze is dertig dagen geldig, en zorgt ervoor dat CBD-olie in het buitenland mee mag. Je kunt de Schengenverklaring voor de volgende landen gebruiken: België, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Italië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, IJsland, Zweden en Zwitserland.

2. Overige vloeistoffen
Overige vloeistoffen mogen tegenwoordig in je handbagage blijven zitten. De regels zijn daarentegen nog steeds hetzelfde: je mag maar een bepaalde hoeveelheid vloeistoffen mee het vliegtuig innemen wanneer het de handbagage betreft. Voor de ruimbagage gelden andere regels.

3. Gevaarlijke voorwerpen
Wapens zijn natuurlijk verboden in het vliegtuig, maar ook items die in bepaalde mate als wapens kunnen worden gezien mogen niet mee. Scharen en kurkentrekkers kunnen bijvoorbeeld gezien worden als wapen – hoewel de regels hier vaak wat minder streng zijn. Maar kom je een mooi zwaard tegen op je vakantie, dan kun je dit beter laten liggen en voor een ander souvenir kiezen. Naast wapens, zijn ook mogelijk explosieve en ontvlambare voorwerpen verboden. Denk hierbij aan verfspuitbussen of aanstekervloeistof.

4. Alcohol en tabak
Je mag een bepaalde hoeveelheid alcohol en tabak meenemen, maar niet teveel: enkel voor persoonlijk gebruik. Ga je over de toegestane hoeveelheid heen? Dan moet je ter plaatse bewijs kunnen leveren voor het feit dat de items toch voor persoonlijk gebruik zijn, en ben je ook verplicht een aankoopbewijs te laten zien.

5. Producten van dierlijke oorsprong
Producten van dierlijke oorsprong mogen over het algemeen binnen de Europese Unie vrij meegenomen worden. Reis je buiten de Europese Unie, dan moet je een officieel document van een veearts aan kunnen tonen. Hier wordt streng op gecontroleerd om ernstige dierziekten tegen te gaan.

6. Sommige huisdieren
Honden, katten en fretten mogen mee het vliegtuig in wanneer ze voorzien zijn van een leesbare tatoeage of microchip. Andere huisdieren zijn over het algemeen niet toegestaan. Maar mocht je jouw cavia toch echt graag mee naar Spanje willen nemen, kun je altijd even naar de vliegmaatschappij en het vliegveld bellen om te kijken of ze het toe kunnen staan.

Autovakantie in Europa? Dit moet je weten over je autoverzekering →

Dit artikel is geschreven door

Redactie Vakantienieuws
Redactie Vakantienieuws

De vaste redactie van VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam