3 must-have bootaccessoires om relaxed te varen

Overig 03 feb 2019
3 must-have bootaccessoires om relaxed te varen

De meeste boten liggen nog in de winterstalling, maar de lente en zomer zijn langzaamaan alweer in aantocht. Tijd om je alvast voor te bereiden op een hopelijk lang en aangenaam seizoen op de boot. Als de komende zomer maar enigszins lijkt op de extreem lange en warme zomer van afgelopen jaar, dan komt dat wel goed. Dit is het beste moment om je boot een onderhoudsbeurt te geven, waar nodig op te frissen of te herstellen en helemaal gereed te maken voordat je weer gaat varen. Daar horen ook een aantal must-have bootaccessoires bij die bij kunnen dragen aan een relaxte vaart:

Een goed reddingsvest is onmisbaar op een boot. Een ongeluk zit in een klein hoekje en een reddingsvest is in dat geval vaak het belangrijkste redmiddel. Stel dat je prompt van boord valt dan zorgt dit vest ervoor dat je binnen no-time op je rug draait. Zorg ervoor dat er minstens evenveel reddingsvesten aan boord heb als dat er mensen aan boord zijn. Reddingsvesten zijn er in verschillende soorten en maten. Gaan er kinderen mee? Zorg dan voor reddingsvesten die geschikt zijn voor kinderen.

Varen zonder een marifoon aan boord is volgens ons een no-go. Dankzij dit maritieme communicatiemiddel kun je andere schepen of de kustwacht contacteren in geval van nood. Tegenwoordig wordt de GSM ook veel ingezet (je kunt 112 bellen), maar wat als je geen dekking hebt? Of stel dat je een mankement hebt terwijl je midden op de Rijn vaart. Via de marifoon kun je naderende schepen waarschuwen. Zo kun je ze bijvoorbeeld informeren dat je niet uit kunt wijken.

Ga je graag vissen? Dan is de fishfinder een ideaal hulpmiddel. Dit elektronische hulpmiddel kan vis lokaliseren. Als je weet dat er op een bepaalde positie veel vis zwemt dan weet je dat dat een goede plek is om te vissen. Steeds meer sportvissers gebruiken de combinatie van boot en een fishfinder om hun hobby te beoefenen.

← All inclusive Turkije: de 3 beste badplaatsen Op vakantie met de fiets vs de auto →

Dit artikel is geschreven door

Patrick van Zundert
Patrick van Zundert

Halverwege de jaren negentig ben ik begonnen met intensief reizen. Eerst als zakenreiziger, later steeds meer met het doel om over reizen op internet te publiceren. Deze uit de hand gelopen hobby heeft ervoor gezorgd dat ik een redelijk deel van het jaar op pad ben. Inmiddels heb ik ongeveer zestig landen bezocht en schrijf ik op verschillende reis- en bestemmingsgerelateerde websites zoals VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam