Vliegtuigramp Libië: meer dan honderd doden

Vliegtuigramp Libië: meer dan honderd doden

In de Libische hoofdstad Tripoli zijn 103 mensen, waaronder 61 Nederlanders, omgekomen door een vliegtuigongeval. Er zijn 92 passagiers omgekomen en 11 bemanningsleden. Een Nederlands jongetje heeft het vliegtuigongeluk als enige overleefd. Hij ligt op dit moment in het ziekenhuis en zou buiten levensgevaar zijn.

Tussenlanding Tripoli

Vanuit Johannesburg (Zuid-Afrika) stortte vlucht 771 vlak voor de landing neer. Het toestel van Afriqiyah Airways was onderweg naar Londen en maakte in Tripoli een tussenlanding. Aan boord van het vliegtuig zaten onder andere Nederlanders, Britten en Zuid-Afrikanen. De Nederlandse slachtoffers hadden een reis geboekt bij KRAS.NL en Stip Reizen. De passagiers van KRAS.NL waren op weg naar Brussel en de passagiers van Stip Reizen naar Düsseldorf.

Oorzaak vliegtuigcrash

De oorzaak van de crash in Libië is nog niet bekend, maar de Libische autoriteiten sluiten een terroristische aanslag uit. Afriqiyah Airways spreekt van een ongeluk en zal hier onderzoek naar doen. Het toestel, een Airbus A330, was nog geen jaar oud. Wel werd er bekend gemaakt dat het bewolkt was en er zicht van 2 kilometer was.

Crisisteam

In Tripoli heeft de Nederlandse ambassade een crisisteam naar het vliegveld gestuurd om inzicht in de situatie te krijgen. Op het Ministerie van Buitenlandse Zaken is een crisisteam geformeerd.

Noodnummer

Voor de vliegtuigramp in Tripoli kunnen familieleden en bekenden die zich zorgen maken, bellen met het ministerie van Buitenlandse Zaken: 070-3487770 of de ANWB Alarmcentrale 088-2692112.

← Reisadvies Thailand Nederlands luchtruim deels gesloten door aswolk →

Dit artikel is geschreven door

Eva de Ridder
Eva de Ridder

Eva de Ridder is een reiziger in hart en nieren. Al sinds haar zeventiende heeft ze de hele wereld over gezworven. De bedoeling was om na het afronden van haar VWO-opleiding een jaar te gebruiken om rond te reizen. Uiteindelijk heeft ze in drie jaar tijd meer dan vijftig landen bezocht om uiteindelijk zich te gaan nestelen in Nederland. Eva werkt part-time bij Klimaatinfo.nl en schrijft voor verschillende blogs en reissites. Nog steeds reist Eva minstens enkele maanden per jaar.

Een reactie

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam