Duitsland: dubbele boetes voor rijden zonder winterbanden

Geplaatst door Eva de Ridder in Verkeer
maandag 25 oktober 2010 (8.504x gelezen)

335i in sneeuw Duitsland: dubbele boetes voor rijden zonder winterbandenRijden in Duitsland zonder winterbanden terwijl er sneeuw of ijzel ligt zal de overtredende automobilist voortaan een boete opleveren die verdubbeld is ten opzichte van de afgelopen winter. Wie met zomerbanden rijdt in Duitsland terwijl er winterse weersomstandigheden zijn die mag voortaan 40 euro aftikken als hij of zij betrapt wordt. Voorheen was dat 20 euro.  Als door de ongeschikte banden ook nog eens een gevaarlijke situatie ontstaat, dan wordt de boete maar liefst 80 in plaats van 40 euro. Het wetsvoorstel is nog niet door het Duitse parlemenet goedgekeurd, maar de verwachtig is dat dit zonder enige problemen aangenomen zal worden.


Tags: , ,

3 Responses to “Duitsland: dubbele boetes voor rijden zonder winterbanden”

 1. Pietersen zegt:

  Hier heb ik nog nooit van gehoord. Er zullen wel meer verplichtingen zijn, kan iemand een lijstje op de blog plaatsen, waar je allemaal rekening moet houden, als je van de winter met de auto door duitsland, oostenrijk en zwitserland gaat rijden.

 2. caroline zegt:

  Mijn vriend en ik vertrekken morgen naar dusseldorf. Wij hebben geen winterbanden, ben benieuwd.

  • Tjin Pang Lo zegt:

   Je zult niet snel een boete te pakken hebben, maar het echte probleem komt als je betrokken raakt bij een ongeluk. Omdat je auto niet aan de wettelijke eisen voldoet zul je aansprakelijk zijn, ook al is het ongeval in eerste instantie niet jouw schuld.

   Rijdt iemand jou van achter aan, ben je zelf de pisang.