Toeristenbelasting Mallorca en Ibiza flink omhoog

Toeristenbelasting Mallorca en Ibiza flink omhoog

Slechts twee jaar na de invoering van toeristenbelasting op de Balearen gaat deze al explosief omhoog.  Vorig jaar en dit jaar betaal(de) je 50 cent tot twee euro per persoon per nacht aan toeristenbelasting, afhankelijk van de sterrenclassificatie van de accommodatie. De toeristen vormen waarschijnlijk een gemakkelijke melkkoe voor de lokale overheid, want er is nu besloten dat de toeristenbelasting vanaf volgend jaar verdubbeld zal worden. Je betaalt dan maximaal 4 euro per persoon aan toeristenbelasting per nacht. Dat is voor een tweepersoonskamer 8 euro per nacht of als je met 8 personen in een villa zit 32 euro per nacht oftewel 224 euro per week. Kassa, dus!

De toeristenbelasting wordt geheven op de eilanden Mallorca, Ibiza, Formentera en Menorca. Vooral voor Menorca is deze verhoging zuur. Zij moeten het vooral van gezinsvakanties hebben. Mensen met schoolgaande kinderen zitten al vast aan het duurdere vakantieseizoen en dan worden ze ook nog eens geconfronteerd met vrij hoge toeristenbelastingen. Wie tijdens het laagseizoen reist die komt goed weg, want dan betaal je de helft. Op dit moment gelden de maanden november tot en met april als laagseizoen. Er zijn echter plannen om de maanden maart en april ook als zomer te laten tellen. Alles voor wat extra geld.

Hoteliers op de populaire eilanden Ibiza en Mallorca protesteren tegen deze absurde belastingverhoging. Van de geraamde opbrengsten van 50 miljoen euro dit jaar is volgens hun zeggen geen cent geïnvesteerd in verbeteringen die de toeristen ten goede komen. De opbrengsten voor komend jaar worden op tenminste 100 miljoen euro geraamd.

← Orkaan Irma bedreigt Caribisch gebied Airberlin vliegt door maar zet klant in de kou →

Dit artikel is geschreven door

Patrick van Zundert
Patrick van Zundert

Halverwege de jaren negentig ben ik begonnen met intensief reizen. Eerst als zakenreiziger, later steeds meer met het doel om over reizen op internet te publiceren. Deze uit de hand gelopen hobby heeft ervoor gezorgd dat ik een redelijk deel van het jaar op pad ben. Inmiddels heb ik ongeveer zestig landen bezocht en schrijf ik op verschillende reis- en bestemmingsgerelateerde websites zoals VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam