Toerist kiest steeds vaker voor onuitwisbare momenten

Toerist kiest steeds vaker voor onuitwisbare momenten

Twee of drie weken luieren aan een strandresort? Waarom zou je als je voor hetzelfde geld ook een gave reis kunt maken waarbij je onuitwisbare herinneringen gaat kweken. Steeds meer mensen kiezen ervoor om de duurdere strandvakanties links te laten liggen en daarvoor in de plaats onvergetelijke vakanties te maken. Deze trend zie je terug bij heel veel leeftijdsgroepen en samenstellingen van reizigers. Het lijkt erop dat vooral de gezinnen met tieners heel goed beseffen dat het samen op vakantie gaan niet oneindig doorgaat. Deze ouders kiezen er daarom steeds vaker voor om een leuke rondreis of andere bijzondere vakantie te maken. Zo is het in de kerstvakantie meestal goedkoper om een rondreis van twee weken door Cuba of Thailand te maken dan om twee weken op het strand in Aruba of Curacao te liggen. Waarom in de zomer naar overpriced Ibiza gaan als je voor dat geld ook de overweldigende natuur van bijvoorbeeld Costa Rica kunt bewonderen? En wat te denken van Australië? Als er een land is dat voor altijd een plekje in je hart zal krijgen dan is het deze veelzijdige bestemming aan de andere kant van de wereld. Niet voor niets dat een rondreis Australië steeds vaker op de lijstjes van reisbestemmingen voorkomt bij mensen de eigenlijk jarenlang voor luie strandvakanties hebben gekozen. Met kinderen naar de camping in de Ardeche is natuurlijk leuk. Een rondreis door Namibië waarbij je in een tent slaapt die op je vierwielaangedreven auto gemonteerd is, is natuurlijk veel gaver.

Wat je de afgelopen twee jaar ziet is dat de gewilde strandvakanties steeds duurder geworden zijn. Dat geldt in ieder geval zo voor de vakanties die tijdens de schoolvakanties gevierd worden. Als je dan toch een berg geld uit gaat geven aan een vakantie, waarom dan niet eentje die een aantal onuitwisbare momenten oplevert? De reisspecialisten die bijzondere reizen en rondreizen verkopen merken in ieder geval dat steeds meer mensen voor die optie kiezen. En gelijk hebben ze wat ons betreft!

← Parkeren Schiphol verandert per 1 oktober Gestrande vakantieganger is vaak de weg kwijt →

Dit artikel is geschreven door

Patrick van Zundert
Patrick van Zundert

Halverwege de jaren negentig ben ik begonnen met intensief reizen. Eerst als zakenreiziger, later steeds meer met het doel om over reizen op internet te publiceren. Deze uit de hand gelopen hobby heeft ervoor gezorgd dat ik een redelijk deel van het jaar op pad ben. Inmiddels heb ik ongeveer zestig landen bezocht en schrijf ik op verschillende reis- en bestemmingsgerelateerde websites zoals VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam