Tip voor een dagje uit: Europa-Park in Duitsland

Handige tips 16 apr 2011
Tip voor een dagje uit: Europa-Park in Duitsland

Je hebt pretparken en pretparken. Maar met meer dan 100 attracties en shows heeft Europa-Park in Duitsland alles te bieden voor  Nederlanders en Belgen.

Om geïnteresseerde landgenoten te helpen bij hun planning dit park te bezoeken, zijn attractiepark-fans gevraagd hun tips in te sturen. Uit de vele inzendingen is een top 15 samengesteld die helpt om het maximale uit het (eerste) bezoek te halen.

Experts

Hoewel de bekendheid van Europa-Park in Nederland en België toeneemt, is het park al jaren bekend bij leden van attractiepark-fansites. Als hobby bezoeken zij immers vele attractieparken in binnen- en buitenland. Bij sommige leden staat de teller al op 100 parken en zij mogen dan ook met recht experts genoemd worden. Velen bezoeken Europa-Park al jaren, soms meerdere malen per jaar.

Enthousiast

Het enthousiasme om tips in te sturen was groot: meer dan 250 tips werden toegestuurd. Opvallend was dat bijna iedere inzender de tip gaf om meer dan één dag voor het park uit te trekken. Dat is niet verwonderlijk: het park kent meer dan 100 attracties en shows. Enkele inzenders hadden hun tips al eerder met hun omgeving gedeeld en vonden het fijn om deze nu breder te verspreiden. Kristof bezocht al 75 parken en schrijft: ”Mijn familie, vrienden en kennissen vragen me steeds welk pretpark het beste is, steevast verwijs ik naar Europa-Park”. Ook Bart adviseert: “Geen enkel ander park in de wereld kan tippen aan dit fantastische park met de beste service ooit”. Uit de inzendingen werden de meest voorkomende tips geselecteerd voor een top 15.

Meer informatie: Europa-Park

← Triplog, een handige iPhone app voor reizigers Handig voor reizigers: SMS Assistant →

Dit artikel is geschreven door

Eva de Ridder
Eva de Ridder

Eva de Ridder is een reiziger in hart en nieren. Al sinds haar zeventiende heeft ze de hele wereld over gezworven. De bedoeling was om na het afronden van haar VWO-opleiding een jaar te gebruiken om rond te reizen. Uiteindelijk heeft ze in drie jaar tijd meer dan vijftig landen bezocht om uiteindelijk zich te gaan nestelen in Nederland. Eva werkt part-time bij Klimaatinfo.nl en schrijft voor verschillende blogs en reissites. Nog steeds reist Eva minstens enkele maanden per jaar.

Een reactie

  1. Europapark is cool
    15 mei 2011 om 22:38

    Interressant artikel maar waar kan ik die 15 tips voor het Europapark pretpark nu vinden ?


Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam