Steeds meer Nederlanders kiezen voor vakantiehuis aan zee

Steeds meer Nederlanders kiezen voor vakantiehuis aan zee

Nederlanders kiezen steeds vaker voor een vakantiehuis aan zee. Ze merken dat je in een heerlijk huisje aan de zee meer tot rust komt dan in een druk hotel en dat je vaak ook betere voorzieningen en meer ruimt hebt dan in een gemiddelde hotelkamer. De alsmaar hoger wordende prijzen voor hotelkamers in bestemmingen die aan de Middellandse Zee liggen zorgt ervoor dat het ook financieel steeds aantrekkelijker wordt om te kiezen voor een leuk huisje aan de kust. Vooral in landen zoals Spanje en Portugal zie je dat er een enorme groei is in de vraag naar leuke huizen om de vakantie in door te brengen. Deze twee landen zijn de afgelopen jaren populairder dan ooit omdat deze bestemmingen als relatief veilig gezien worden ten opzichte van andere zonbestemmingen. Dat heeft zeker invloed gehad op de prijzen van accommodaties. De prijzen van hotels, appartementen en ook staanplaatsen op campings zijn dermate gestegen dat het puur vanuit financieel perspectief al snel interessant wordt om een vakantiehuis aan zee te huren.

Als je bijvoorbeeld kijkt naar Spanje dan komt bijvoorbeeld de Costa Blanca al heel snel in beeld als perfecte bestemming om een leuke woning aan of nabij de zee te boeken. Heerlijke stranden binnen handbereik, een vrijwel altijd heerlijk klimaat en supermarkten war je alles kunt kopen om heerlijke vakantiemaaltijden op tafel te toveren, dat is wat deze populaire vakantieregio te bieden heeft. In het hoogseizoen kun je leuke en comfortabele vakantiewoningen voor acht personen boeken vanaf zo’n 1500 euro per week. Dat is inclusief toeristenbelasting, water, elektra en een eigen privézwembad. Dat is slechts 187,50 euro per persoon per week! daar kun je in de zomervakantie bijna geen hotelkamer voor vinden.

De vraag is natuurlijk wel hoe lang het financieel aantrekkelijk blijft. Je merkt al op bestemmingen waar het aanbod iets krapper is en de vraag hard toeneemt, de prijzen de afgelopen twee-drie jaar enorm gestegen zijn. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld Ibiza, maar ook de Italiaanse en Franse kustgebieden. Voor wie de prijs niet de doorslaggevende factor is die kan op deze bestemmingen natuurlijk ook heerlijk genieten van alle voordelen van een privéwoning aan de kust.

← Parkeergarage P3 bij Schiphol tijdelijk dicht Orkaan Berguitta op weg naar Mauritius →

Dit artikel is geschreven door

Patrick van Zundert
Patrick van Zundert

Halverwege de jaren negentig ben ik begonnen met intensief reizen. Eerst als zakenreiziger, later steeds meer met het doel om over reizen op internet te publiceren. Deze uit de hand gelopen hobby heeft ervoor gezorgd dat ik een redelijk deel van het jaar op pad ben. Inmiddels heb ik ongeveer zestig landen bezocht en schrijf ik op verschillende reis- en bestemmingsgerelateerde websites zoals VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam